Citronovo-kokosové pohárky

Citronovo-kokosové pohárky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 10 minut Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2729 kcal
Bílkoviny 37 g
Cukr 259 g
Tuky 162 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dezert, který provoní a prozáří vaši kuchyň i stůl.

Suroviny

moučkový cukr 250 g
citronová kůra 1 PL
nastrouhaná na delší proužky
kokos 0.5 hrnku
sušený
mouka pšeničná hladká 0.25 hrnku
vejce 2 ks
citronová štáva 1 PL
mléko 0.75 hrnku
máslo 20 g
další na vymazání formiček
vanilkový extrakt 0.5 ČL

Troubu předehřejte na 180 °C. Nejprve připravte sirup: do rendlíku dejte půl hrnku vody a 110 g moučkového cukru a za stálého míchání zahřívejte, aby se cukr rozpustil. Přidejte citronovou kůru a zvyšte plamen. Zvolna vařte zhruba pět minut, dokud směs lehce nezhoustne. Odstavte z ohně.

Do mísy vsypte kokos, mouku a zbytek cukru, přidejte vajíčka, citronovou šťávu, mléko, máslo a vanilkový extrakt a všechno spojte v kompaktní směs.

Osm keramických formiček (třeba na muffiny) lehce vymažte máslem, rozdělte do nich směs a dejte je na plech. Pečte 12–15 minut, dokud se obsah krásně nenafoukne a nezezlátne. Ozdobte je sirupem s citronovou kůrou.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit