Citrónový cheesecake s lotuskami a tvarohem

Citrónový cheesecake s lotuskami a tvarohem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5385 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 329 g
Tuky 402 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

NA KORPUS
sušenky 250 g
Lotus
máslo 100 g
rozpuštěné
CITRONOVÝ KRÉM
vejce 2 ks
krupicový cukr 40 g
citronová štáva 35 ml
máslo 20 g
NÁPLŇ
citronová štáva 65 ml
želatina 3 ČL
krémový sýr 350 g
mascarpone 250 g
tvaroh 250 g
tučného typu
smetana ke šlehání 250 ml
krupicový cukr 100 g
sůl špetka

Postup

1

Korpus:
Rozemleté sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Dáme do dortové formy a uložíme do lednice.

2

Citrónový krém:
V hrnci rozšleháme vejce + cukr + citrónovou šťávu. Na mírném ohni přivedeme za stálého míchání k varu. Vaříme, dokud nebude konzistence jako pudink. Stáhneme z plotny, přidáme máslo, zakryjeme potravinářskou fólií a odložíme do lednice.

3

Náplň:

  • Do misky dáme citrónovou š'távu, přidáme želatinu a necháme nabobtnat. Počkáme cca 5 minut, pak směs rozpustíme v mikrovlnce (30-60 sekund), zamícháme a dáme stranou.
  • Ve velké míse ušleháme sýr Philadelphia, mascarpone, tvaroh, Lučinu, cukr a špetku soli. Přidáme smetanu a opět vyšleháme. Přidáme směs se želatinou, asi 3/4 citrónového krému z lednice a znovu prošleháme.
  • Nalijeme na korpus a ozdobíme zbylým citrónovým krémem. 
  • Necháme vychladit alespoň 6-8 hodin, ideálně přes noc.
Autor: Grygarkova

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit