Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Citrónový cheesecake

Popis receptu: 

Svěží chuť citrónu ve spojení se sušenkami Lotus zajistí dokonalý požitek pro chuťové pohárky.

Autor: Vendula Grygárková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus:
    250g Lotus sušenek
    100g rozpuštěného másla

    Citrónový krém:
    2 vejce
    40g cukr krupice
    35ml citrónové šťávy
    20g másla

    Náplň:
    65ml citrónové šťávy
    3 čajové lžičky želatiny
    250g sýr Philadelphia Original
    250g mascarpone
    250g tučný tvaroh
    100g sýr Lučina (kostka)
    250ml smetana na šlehání
    100g cukr krupice
    špetka soli

     

     

     

     

     

     

     

     

Příprava jídla

Korpus:
Rozemleté sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Dáme do dortové formy a uložíme do lednice.

Citrónový krém:
V hrnci rozšleháme vejce + cukr + citrónovou šťávu. Na mírném ohni přivedeme za stálého míchání k varu. Vaříme, dokud nebude konzistence jako pudink. Stáhneme z plotny, přidáme máslo, zakryjeme potravinářskou fólií a odložíme do lednice.

Náplň:
Do misky dáme citrónovou š'távu, přidáme želatinu a necháme nabobtnat. Počkáme cca 5 minut, pak směs rozpustíme v mikrovlnce (30-60 sekund), zamícháme a dáme stranou.
Ve velké míse ušleháme sýr Philadelphia, mascarpone, tvaroh, Lučinu, cukr a špetku soli. Přidáme smetanu a opět vyšleháme. Přidáme směs se želatinou, asi 3/4 citrónového krému z lednice a znovu prošleháme.
Nalijeme na korpus a ozdobíme zbylým citrónovým krémem. 
Necháme vychladit alespoň 6-8 hodin, ideálně přes noc.

REKLAMA

Přidat komentář