Je výborný na dorty, palačinky i jako náplň do košíčků. Pod názvem lemon curd ho koupíte v obchodech s britskými specialitami, ale podle našeho receptu ho s přehledem zvládnete udělat i doma.
NÁŠ TIP: JE DOBRÉ VĚDĚT - JAK PŘIPRAVIT LEMON CURD?
Suroviny
máslo
100
g
nakrájené
krupicový cukr
330
g
citron
1
ks
velký, jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
vejce
2
ks
+ žloutek, prošlehaný
Postup
1
Do ohnivzdorné mísy dejte máslo, krupicový cukr a nastrouhanou kůru i šťávu z biocitronu. Mísu vložte na hrnec s vroucí vodou, aby se nedotýkala hladiny, a míchejte, až se rozpustí cukr.
2
Sejměte z hrnce, přidejte 2 prošlehaná vejce a 1 žloutek, vraťte nad vroucí vodu a míchejte do zhoustnutí asi 8 minut.
3
Potom odstavte a nechte 5 minut chladnout. Pokud krém ihned nepoužijete, naplňte jím uzavíratelné sklenice a skladujte ho v chladničce.
Komentáře
Podle receptu mi krem vubec neztuhl, protoze kdyz se ve vodni lazni rozpustil cukr, rozpustilo se samozrejme i maslo :( Pomohlo az nechat vse zase vychladit a pak slehat a slehat a slehat za studena...