
Citronový krém
Je výborný na dorty, palačinky i jako náplň do košíčků. Pod názvem lemon curd ho koupíte v obchodech s britskými specialitami, ale podle našeho receptu ho s přehledem zvládnete udělat i doma.
Vydání: 2015/8
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 100g másla, nakrájeného
- 330g krupicového cukru
- 1 velký biocitron, jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
- 2 vejce + 1 žloutek, prošlehané
Příprava jídla
1 Do ohnivzdorné mísy dejte máslo, krupicový cukr a nastrouhanou kůru i šťávu z biocitronu. Mísu vložte na hrnec s vroucí vodou, aby se nedotýkala hladiny, a míchejte, až se rozpustí cukr. Sejměte z hrnce, přidejte 2 prošlehaná vejce a 1 žloutek, vraťte nad vroucí vodu a míchejte do zhoustnutí asi 8 minut.
2 Potom odstavte a nechte 5 minut chladnout. Pokud krém ihned nepoužijete, naplňte jím uzavíratelné sklenice a skladujte ho v chladničce.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Martina Vlad
3. Srpen 2016 22:05