Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronový krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 23
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 skleničku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2406 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 336 g
Tuky 105 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je výborný na dorty, palačinky i jako náplň do košíčků. Pod názvem lemon curd ho koupíte v obchodech s britskými specialitami, ale podle našeho receptu ho s přehledem zvládnete udělat i doma.

NÁŠ TIP: JE DOBRÉ VĚDĚT - JAK PŘIPRAVIT LEMON CURD

 
Skryt pre seznam

Související recepty

Suroviny

máslo 100 g
nakrájené
velký, jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
vejce 2 ks
+ žloutek, prošlehaný

Postup

1

Do ohnivzdorné mísy dejte máslo, krupicový cukr a nastrouhanou kůru i šťávu z biocitronu. Mísu vložte na hrnec s vroucí vodou, aby se nedotýkala hladiny, a míchejte, až se rozpustí cukr.

2

Sejměte z hrnce, přidejte 2 prošlehaná vejce a 1 žloutek, vraťte nad vroucí vodu a míchejte do zhoustnutí asi 8 minut.

3

Potom odstavte a nechte 5 minut chladnout. Pokud krém ihned nepoužijete, naplňte jím uzavíratelné sklenice a skladujte ho v chladničce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Komentáře

03.08.2016 22:05

Podle receptu mi krem vubec neztuhl, protoze kdyz se ve vodni lazni rozpustil cukr, rozpustilo se samozrejme i maslo :( Pomohlo az nechat vse zase vychladit a pak slehat a slehat a slehat za studena...

Apetit magazín