Hodnocení receptu
Průměr: 2.1 ()
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 skleničku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2406 kcal
Bílkoviny 24 g
Cukr 336 g
Tuky 105 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je výborný na dorty, palačinky i jako náplň do košíčků. Pod názvem lemon curd ho koupíte v obchodech s britskými specialitami, ale podle našeho receptu ho s přehledem zvládnete udělat i doma.

Suroviny

máslo 100 g
nakrájené
krupicový cukr 330 g
citron 1 ks
jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
vejce 2 ks
plus žloutek, prošlehaný

1 Do ohnivzdorné mísy dejte máslo, krupicový cukr a nastrouhanou kůru i šťávu z biocitronu. Mísu vložte na hrnec s vroucí vodou, aby se nedotýkala hladiny, a míchejte, až se rozpustí cukr. Sejměte z hrnce, přidejte 2 prošlehaná vejce a 1 žloutek, vraťte nad vroucí vodu a míchejte do zhoustnutí asi 8 minut.

2 Potom odstavte a nechte 5 minut chladnout. Pokud krém ihned nepoužijete, naplňte jím uzavíratelné sklenice a skladujte ho v chladničce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Martina Vlad

Podle receptu mi krem vubec neztuhl, protoze kdyz se ve vodni lazni rozpustil cukr, rozpustilo se samozrejme i maslo :( Pomohlo az nechat vse zase vychladit a pak slehat a slehat a slehat za studena...

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit