Je výborný na dorty, palačinky i jako náplň do košíčků. Pod názvem lemon curd ho koupíte v obchodech s britskými specialitami, ale podle našeho receptu ho s přehledem zvládnete udělat i doma.
1 Do ohnivzdorné mísy dejte máslo, krupicový cukr a nastrouhanou kůru i šťávu z biocitronu. Mísu vložte na hrnec s vroucí vodou, aby se nedotýkala hladiny, a míchejte, až se rozpustí cukr. Sejměte z hrnce, přidejte 2 prošlehaná vejce a 1 žloutek, vraťte nad vroucí vodu a míchejte do zhoustnutí asi 8 minut.
2 Potom odstavte a nechte 5 minut chladnout. Pokud krém ihned nepoužijete, naplňte jím uzavíratelné sklenice a skladujte ho v chladničce.
Komentáře
Martina Vlad
03.08.2016 22:05
Podle receptu mi krem vubec
Podle receptu mi krem vubec neztuhl, protoze kdyz se ve vodni lazni rozpustil cukr, rozpustilo se samozrejme i maslo :( Pomohlo az nechat vse zase vychladit a pak slehat a slehat a slehat za studena...