Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Citrusovo-mangový cheesecake – Orange lake

Popis receptu: 

Lehký, svěží zákusek, favorit mého manžela i tchýně mezi cheesecaky. Chuť zralého manga se skvěle doplňuje s citrusovými plody a smetanovým sýrem a jogurtem. Snoubení těchto chutí prozrazuje inspiraci Indií, tradičním Mangovým lasiim.

Recept je odlehčený, mango a mandarinky jsou přirozeně sladké, proto není nutné příliš sladit, sušenky používám bez palmového tuku.

Autor: Lenka Červencová
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 10 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

     Korpus:

    70 g  rozpuštěného másla

    70 g loupaných mandlí, mletých či sekaných

    130 g ovesných sušenek, rozdrcených (bezlepkové a bez palmového tuku)

    1 čajová lžička najemno strouhané kůry z bio pomeranče

    1 čajová lžička strouhané bílé čokolády

    máslo na vymazání formy

     

    Krém:

    250 g sýru Philadelphia Original

    150 g smetanového jogurtu

    400 g mangové dužniny  

    1 pomeranč

    9 plátků želatiny (15 g)

    40 g moučkového cukru

     

    Želé:

    150 ml mandarinkové šťávy z čerstvě vymačkaných mandarinek

    1 čajová lžička moučkového cukru

    Velká špetka šafránových pestíků

    1 a ½ plátků želatiny (cca 2,5 g)

     

    Na ozdobu:

    2 mandarinky

     máta

    physalis

Příprava jídla

Postup: Dortovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem a na dno položte pečící papír. Všechny suroviny na korpus smíchejte. Směs by měla mít konzistenci vlhké strouhanky.

Sušenkovou směs upěchujte na dno nachystané formy a pečte v předehřáté troubě 12 min na 170. Nechte vychladnout.

 

Krém: Jogurt se sýrem a cukrem prošlehejte. Zralé mango rozmixujte na tekutou kaši a smíchejte se sýrovou směsí. Plátkovou želatinu dejte do menšího hrnce, přidejte 7 – 8 lžic vody a nechejte 10 min nabobtnat.  Pomeranč oloupejte, zbavte bílých nitek (můžete ho i vyfiletovat) a nakrájejte na kostičky 0,5 cm. Želatinu za stálého míchání zahřívejte (nesmí vařit) až do úplného rozpuštění. Okamžitě přidejte 2 lžíce krému a zamíchejte. Želatinu přidejte do krému, prošlehejte. Nakonec vmíchejte kostičky pomeranče. Krém vlijte na sušenkový základ, dejte do lednice ztuhnout.

 

Želé: Šafránové pestíky namáčejte 30 minut ve 3 lžících vody. Želatinu dejte do rendlíku se šafránem a vodou, nechte nabobtnat 10 minut. Poté za stálého míchání zahřívejte želatinu až do úplného rozpuštění. Želatinu smíchejte s mandarinkovou šťávou, ve které jste rozpustili moučkový cukr. Opatrně nalijte na ztuhlý cheesecake a nechte ztuhnout  v lednici.

 

Zdobení: Připravte si filátka z mandarinek, mátu, physalis a zddozdobte podle vlastního vkusu.

Dobrou chuť!

REKLAMA

Přidat komentář