0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citrusovo-mangový cheesecake – Orange lake

Citrusovo-mangový cheesecake – Orange lake

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Suroviny

 Korpus:

70 g  rozpuštěného másla

70 g loupaných mandlí, mletých či sekaných

130 g ovesných sušenek, rozdrcených (bezlepkové a bez palmového tuku)

1 čajová lžička najemno strouhané kůry z bio pomeranče

1 čajová lžička strouhané bílé čokolády

máslo na vymazání formy

 

Krém:

250 g sýru Philadelphia Original

150 g smetanového jogurtu

400 g mangové dužniny  

1 pomeranč

9 plátků želatiny (15 g)

40 g moučkového cukru

 

Želé:

150 ml mandarinkové šťávy z čerstvě vymačkaných mandarinek

1 čajová lžička moučkového cukru

Velká špetka šafránových pestíků

1 a ½ plátků želatiny (cca 2,5 g)

 

Na ozdobu:

2 mandarinky

 máta

physalis

Postup: Dortovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem a na dno položte pečící papír. Všechny suroviny na korpus smíchejte. Směs by měla mít konzistenci vlhké strouhanky.

Sušenkovou směs upěchujte na dno nachystané formy a pečte v předehřáté troubě 12 min na 170. Nechte vychladnout.

 

Krém: Jogurt se sýrem a cukrem prošlehejte. Zralé mango rozmixujte na tekutou kaši a smíchejte se sýrovou směsí. Plátkovou želatinu dejte do menšího hrnce, přidejte 7 – 8 lžic vody a nechejte 10 min nabobtnat.  Pomeranč oloupejte, zbavte bílých nitek (můžete ho i vyfiletovat) a nakrájejte na kostičky 0,5 cm. Želatinu za stálého míchání zahřívejte (nesmí vařit) až do úplného rozpuštění. Okamžitě přidejte 2 lžíce krému a zamíchejte. Želatinu přidejte do krému, prošlehejte. Nakonec vmíchejte kostičky pomeranče. Krém vlijte na sušenkový základ, dejte do lednice ztuhnout.

 

Želé: Šafránové pestíky namáčejte 30 minut ve 3 lžících vody. Želatinu dejte do rendlíku se šafránem a vodou, nechte nabobtnat 10 minut. Poté za stálého míchání zahřívejte želatinu až do úplného rozpuštění. Želatinu smíchejte s mandarinkovou šťávou, ve které jste rozpustili moučkový cukr. Opatrně nalijte na ztuhlý cheesecake a nechte ztuhnout  v lednici.

 

Zdobení: Připravte si filátka z mandarinek, mátu, physalis a zddozdobte podle vlastního vkusu.

Dobrou chuť!

Autor: lenaČ

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit