Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (5x)
10. 4. 2018
Citrusovo-mangový cheesecake – Orange lake
Citrusovo-mangový cheesecake – Orange lake


Snadné
> 60 min
5,0 (5x)

Postup: Dortovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem a na dno položte pečící papír. Všechny suroviny na korpus smíchejte. Směs by měla mít konzistenci vlhké strouhanky.

Sušenkovou směs upěchujte na dno nachystané formy a pečte v předehřáté troubě 12 min na 170. Nechte vychladnout.

 

Krém: Jogurt se sýrem a cukrem prošlehejte. Zralé mango rozmixujte na tekutou kaši a smíchejte se sýrovou směsí. Plátkovou želatinu dejte do menšího hrnce, přidejte 7 – 8 lžic vody a nechejte 10 min nabobtnat.  Pomeranč oloupejte, zbavte bílých nitek (můžete ho i vyfiletovat) a nakrájejte na kostičky 0,5 cm. Želatinu za stálého míchání zahřívejte (nesmí vařit) až do úplného rozpuštění. Okamžitě přidejte 2 lžíce krému a zamíchejte. Želatinu přidejte do krému, prošlehejte. Nakonec vmíchejte kostičky pomeranče. Krém vlijte na sušenkový základ, dejte do lednice ztuhnout.

 

Želé: Šafránové pestíky namáčejte 30 minut ve 3 lžících vody. Želatinu dejte do rendlíku se šafránem a vodou, nechte nabobtnat 10 minut. Poté za stálého míchání zahřívejte želatinu až do úplného rozpuštění. Želatinu smíchejte s mandarinkovou šťávou, ve které jste rozpustili moučkový cukr. Opatrně nalijte na ztuhlý cheesecake a nechte ztuhnout  v lednici.

 

Zdobení: Připravte si filátka z mandarinek, mátu, physalis a zddozdobte podle vlastního vkusu.

Dobrou chuť!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

10

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

10

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu