Suroviny
Korpus:
70 g rozpuštěného másla
70 g loupaných mandlí, mletých či sekaných
130 g ovesných sušenek, rozdrcených (bezlepkové a bez palmového tuku)
1 čajová lžička najemno strouhané kůry z bio pomeranče
1 čajová lžička strouhané bílé čokolády
máslo na vymazání formy
Krém:
250 g sýru Philadelphia Original
150 g smetanového jogurtu
400 g mangové dužniny
1 pomeranč
9 plátků želatiny (15 g)
40 g moučkového cukru
Želé:
150 ml mandarinkové šťávy z čerstvě vymačkaných mandarinek
1 čajová lžička moučkového cukru
Velká špetka šafránových pestíků
1 a ½ plátků želatiny (cca 2,5 g)
Na ozdobu:
2 mandarinky
máta
physalis
Postup: Dortovou formu o průměru 20 cm vymažte máslem a na dno položte pečící papír. Všechny suroviny na korpus smíchejte. Směs by měla mít konzistenci vlhké strouhanky.
Sušenkovou směs upěchujte na dno nachystané formy a pečte v předehřáté troubě 12 min na 170. Nechte vychladnout.
Krém: Jogurt se sýrem a cukrem prošlehejte. Zralé mango rozmixujte na tekutou kaši a smíchejte se sýrovou směsí. Plátkovou želatinu dejte do menšího hrnce, přidejte 7 – 8 lžic vody a nechejte 10 min nabobtnat. Pomeranč oloupejte, zbavte bílých nitek (můžete ho i vyfiletovat) a nakrájejte na kostičky 0,5 cm. Želatinu za stálého míchání zahřívejte (nesmí vařit) až do úplného rozpuštění. Okamžitě přidejte 2 lžíce krému a zamíchejte. Želatinu přidejte do krému, prošlehejte. Nakonec vmíchejte kostičky pomeranče. Krém vlijte na sušenkový základ, dejte do lednice ztuhnout.
Želé: Šafránové pestíky namáčejte 30 minut ve 3 lžících vody. Želatinu dejte do rendlíku se šafránem a vodou, nechte nabobtnat 10 minut. Poté za stálého míchání zahřívejte želatinu až do úplného rozpuštění. Želatinu smíchejte s mandarinkovou šťávou, ve které jste rozpustili moučkový cukr. Opatrně nalijte na ztuhlý cheesecake a nechte ztuhnout v lednici.
Zdobení: Připravte si filátka z mandarinek, mátu, physalis a zddozdobte podle vlastního vkusu.
Dobrou chuť!