Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty

Cizrna s pórkem a sušenými rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2480 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 251 g
Tuky 109 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cizrna dobře ladí k jakékoli zelenině, jak dokládá třeba tenhle zdravý a chutný oběd nebo večeře.

Suroviny

polenta
kukuřičná polenta hotová, chlazená
sušená rajčata 200 g
v oleji, nakrájená na nudličky
pórek 4 ks
středně velký, pokrájený na šikmé plátky cca 1 cm silné
olivový olej panenský 3 PL
cizrna 400 g
uvařená
česnek 4 stroužky
nakrájený na plátky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Bílé části pórku dejte na pařáček, přikryjte pokličkou a asi 3 minuty je vařte skoro doměkka. Pak přidejte zelené části a ještě minutu nechte vařit. Mezitím na oleji krátce poduste česnek, vsypte cizrnu, osolte, opepřete a opékejte asi 5–7 minut. Pak přidejte pórek, sušená rajčata a promíchejte. Podle potřeby dolaďte pepřem, solí či olivovým olejem a podávejte s plátky kukuřičné polenty opečené na grilu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Komentáře

Andrea Turoková

minimum surovín, jednoduché, rýchle...

Linda Vonásková

Celkem chutné, avšak na můj vkus moc mastné a dosti časově náročné a pracné.

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit