Čočka s rybkou

Čočka s rybkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2387 kcal
Bílkoviny 120 g
Cukr 150 g
Tuky 130 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vychutnejte si čočku ve špičkové kombinaci!

Suroviny

čočka 200 g
zelená
bylinky svazek
tymián, bobkový list
šalotka 3 ks
nakrájená
víno bílé 150 ml
suché
smetana ke šlehání 100 ml
40%
máslo 115 g
+ na vymazání formy
jarní cibulka 2 svazky
pokrájená
platýs 4 ks
filet, nebo treska či mořská štika
pažitka 1 ČL
jemně nasekaná
sůl
pepř

1 Čočku propláchněte a povařte s bylinkami podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2Šalotky svařte v kastrůlku s vínem asi na polovinu objemu; vlijte smetanu a opět varem zredukujte na polovinu. Přesuňte do mixéru a prošlehejte dohladka, po kouscích přidejte 100 g pokrájeného
másla a znovu promixujte. Osolte, opepřete a udržujte na teple,
ale ne na přímém – nejlépe nad hrncem s mírně vroucí vodou.

3Cibulky dejte do pánvičky se zbylým máslem a dvěma lžícemi vody. Přikryjte a na mírném plameni pět minut duste.

4Osolenou rybu dejte do formy vymazané máslem, zakápněte 2–3 lžícemi vody, přikryjte pomaštěným pečicím papírem a v troubě pečte 4–5 minut.

5Při podávání sceďte čočku, vyjměte svazek bylin, osolte a opepřete, promíchejte s cibulkou a rozdělte na talíře spolu s plátky ryby. Zalijte omáčkou a posypte pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit