0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čočka s rybkou

Čočka s rybkou

3 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2387 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 150 g
Tuky 130 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si čočku ve špičkové kombinaci!

Suroviny

čočka 200 g
zelená
bylinky svazek
tymián, bobkový list
šalotka 3 ks
nakrájená
víno bílé 150 ml
suché
smetana ke šlehání 100 ml
40%
máslo 115 g
+ na vymazání formy
jarní cibulka 2 svazky
pokrájená
platýs 4 ks
filet, nebo treska či mořská štika
pažitka 1 ČL
jemně nasekaná
sůl
pepř

1 Čočku propláchněte a povařte s bylinkami podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2Šalotky svařte v kastrůlku s vínem asi na polovinu objemu; vlijte smetanu a opět varem zredukujte na polovinu. Přesuňte do mixéru a prošlehejte dohladka, po kouscích přidejte 100 g pokrájeného
másla a znovu promixujte. Osolte, opepřete a udržujte na teple,
ale ne na přímém – nejlépe nad hrncem s mírně vroucí vodou.

3Cibulky dejte do pánvičky se zbylým máslem a dvěma lžícemi vody. Přikryjte a na mírném plameni pět minut duste.

4Osolenou rybu dejte do formy vymazané máslem, zakápněte 2–3 lžícemi vody, přikryjte pomaštěným pečicím papírem a v troubě pečte 4–5 minut.

5Při podávání sceďte čočku, vyjměte svazek bylin, osolte a opepřete, promíchejte s cibulkou a rozdělte na talíře spolu s plátky ryby. Zalijte omáčkou a posypte pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit