Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čočka s rybkou

3/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2387 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 150 g
Tuky 130 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si čočku ve špičkové kombinaci!

Související recepty

Suroviny

čočka 200 g
zelená
bylinky svazek
tymián, bobkový list
nakrájená
suché
máslo 115 g
+ na vymazání formy
jarní cibulka 2 svazky
pokrájená
platýs 4 ks
filet, nebo treska či mořská štika
pažitka 1 ČL
jemně nasekaná
sůl
pepř

Postup

1

Čočku propláchněte a povařte s bylinkami podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 180 stupňů.

2

Šalotky svařte v kastrůlku s vínem asi na polovinu objemu; vlijte smetanu a opět varem zredukujte na polovinu. Přesuňte do mixéru a prošlehejte dohladka, po kouscích přidejte 100 g pokrájeného
másla a znovu promixujte. Osolte, opepřete a udržujte na teple,
ale ne na přímém – nejlépe nad hrncem s mírně vroucí vodou.

3

Cibulky dejte do pánvičky se zbylým máslem a dvěma lžícemi vody. Přikryjte a na mírném plameni pět minut duste.

4

Osolenou rybu dejte do formy vymazané máslem, zakápněte 2–3 lžícemi vody, přikryjte pomaštěným pečicím papírem a v troubě pečte 4–5 minut.

5

Při podávání sceďte čočku, vyjměte svazek bylin, osolte a opepřete, promíchejte s cibulkou a rozdělte na talíře spolu s plátky ryby. Zalijte omáčkou a posypte pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...