Vychutnejte si čočku ve špičkové kombinaci!
Suroviny
1
Čočku propláchněte a povařte s bylinkami podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
2Šalotky svařte v kastrůlku s vínem asi na polovinu objemu; vlijte smetanu a opět varem zredukujte na polovinu. Přesuňte do mixéru a prošlehejte dohladka, po kouscích přidejte 100 g pokrájeného
másla a znovu promixujte. Osolte, opepřete a udržujte na teple,
ale ne na přímém – nejlépe nad hrncem s mírně vroucí vodou.
3Cibulky dejte do pánvičky se zbylým máslem a dvěma lžícemi vody. Přikryjte a na mírném plameni pět minut duste.
4Osolenou rybu dejte do formy vymazané máslem, zakápněte 2–3 lžícemi vody, přikryjte pomaštěným pečicím papírem a v troubě pečte 4–5 minut.
5Při podávání sceďte čočku, vyjměte svazek bylin, osolte a opepřete, promíchejte s cibulkou a rozdělte na talíře spolu s plátky ryby. Zalijte omáčkou a posypte pažitkou.