Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 20 min
1,7 (85x)
12. 6. 2024
Čočkový burger
Apetit
Čočkový burger
Apetit


Velmi snadné
< 20 min
1,7 (85x)

Tento čočkový burger je skvělou ukázkou toho, že i děti budou rády jíst luštěniny, když jim je připravíte lákavě. Funguje, když si každý může svůj burger sestavit sám, opečená slanina skvěle doplní sušší čočkovou placku. Inspiraci jsme našli v Nové biokuchařce Hanky Zemanové, která přiznává, že její luštěninové burgery vzešly z mnoha pokusů, až se podařily tyto z nevařené čočky, které se nerozpadají.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Na jogurtový dip

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 927 kcal
  • Bílkoviny 33.5 g
  • Sacharidy 41.75 g
  • Tuky 70.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

1,7/5

Hodnocení receptu

1,7/5
(85 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/6

Červnový Apetit, který vychází už 18. 5., je nejen oslavou nadcházejícího léta ale i naší pozvánkou na tradiční Apetit piknik. V sobotu 10. 6. si budeme moci pod širým nebem společně vychutnat vše, co milujeme – dobré jídlo, pití i skvělou atmosféru. Přijďte za námi do pražské Grébovky, už se na vás těšíme! A jaká inspirace vás čeká na stránkách červnového vydání? Šťavnaté jahody proměníme v lahodné dezerty. Zmrzlinu, džem i 3 sladké snídaně z pánve. Konečně pořádně rozpálíme gril a připravíme menu v asijském stylu. Uspořádáme rozlučku se svobodou pro budoucí nevěsty a blíž se podíváme, jak uspořádat nezapomenutelnou svatební hostinu. S radostí vám také představíme novou kuchařku Mrkev, dýně a cuketa i nové tváře, které budou každý měsíc přispívat do časopisu: Kristína Nemčková se s vámi podělí o trendy v gastronomii. Helena Fléglová vám vysvětlí zákonitosti cukrařiny. Pavel Berky pro vás každý měsíc otestuje recept z Apetitu a natočí k němu video. Nahlédneme do kuchyně restaurace Salabka, která zvítězila v Pohlreichově souboji restaurací, a popovídáme si s Betty a Vojtou, jejichž láska vykvetla během soutěže MasterChef. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

shutterstock_1130025911.jpg

Nejen langoš a párky v rohlíku! Kde se na koupališti nebo u jezera fakt dobře najíte a co si s sebou zabalit k jídlu?

Rtuť teploměru už neví, kam až by vylezla, slunce má nebe celé pro sebe, protože mraky to definitivně vzdaly. A vy toužíte po jediném: sbalit se a odjet se zchladit na celý den k vodě. Chápeme. Ale to chce promyslet i jídlo. A to bývá docela kámen úrazu. Není snadné připravit jídlo s sebou na celý den a úroveň gastronomie u koupališť a rybníků je stále spíše nižší a hodně jednotvárná. Ale nebojte, máme tipy na dobroty a našli jsme i pár míst, kde se dobře vykoupat i najíst.