Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čočkový salát s mrkvičkami a brynzou

Když zrovna neseženete dobrou brynzu, dejte si k tomuhle salátu fetu nebo opečený sýr haloumi.

Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Salát

Ingredience

    • 350 g baby mrkviček, krátce spařených v horké vodě
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 50 g másla, nakrájeného
    • 1/2 červené cibule, nakrájená nadrobno
    • 50 ml jablečného octa
    • 150 g drobné zelené čočky
    • svazeček kopru (15 g), lístky nakrájené nadrobno
    • 40 g piniových oříšků, opražených
    • 1–2 lžíce panenského olivového oleje
    • 150–200 g brynzy (když ne ,májové‘ ovčí, tak aspoň hodně ovčí)
    • 1 balení směsi salátových lístků (s rukolou, řepnými listy apod.)
    • 1/2 citronu

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 190°C. Spařené mrkvičky sceďte, nechte okapat, osolte a opepřete a v pekáčku vyloženém pečicím papírem promíchejte s máslem. Pečte zhruba 20–25 minut.

2 Cibuli namočte v misce do octa a odložte, zatímco budete vařit čočku.

3 V rendlíku uvařte čočku podle návodu na obalu tak, aby byla ještě trochu pevná na skus. Pak ji sceďte a přesuňte do mísy. Vmíchejte pečené mrkvičky, kopr, cibuli i s octem a piniové oříšky. Osolte, opepřete a pokapejte olejem.

4 Rozdělte na 4 talíře, posypte rozdrobenou brynzou a podávejte se salátem jemně pokapaným citronovou šťávou, osolené a opepřené.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Panýr se špenátem

Pečené naříznuté brambory, bylinkové máslo a tvarohovo-cottagový dip

Placičky s cottagem, hráškem a šunkou

Quiche s bylinkami a kozím sýrem

Těstoviny s brynzovou omáčkou a kuřetem s parmskou šunkou

REKLAMA

Přidat komentář