Na cheesecake budeme potřebovat kulatý ráfek o průměru 18 cm, silikonové formičky ve tvaru bohánků nebo kulatého tunelu.
Začneme malinovým mousse. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. 50 g pyré zahřejeme v rendlíku a přidáme k němu želatinu. Rozmícháme, pak přidáme zbylých 25 g pyré a znovu promícháme. Do směsi zapracujeme jogurt. Cukr s 20 g vody svaříme na 120 stupňů. V době, kdy má rozvar 112 stupňů, začneme pomalu šlehat bílky. Horký rozvar zašleháme do bílků a šleháme až do pokojové teploty. Smetanu vyšleháme do polotuha. Do sněhu postupně zamícháme pyré, pak přilijeme a zamícháme smetanu. Silikonové formičky naplníme ze 2/3 a po okrajích lžičkou vytáhneme směs nahoru. Doplníme zbytek a povrch uhladíme. Dáme mrazit do druhého dne.
Upečeme si drobenku na korpus. Ořechy nameleme na moučku. Přidáme máslo, cukr, mouku, kakao, vodu a sůl. Vypracujeme těsto, které nastrouháme na pečící papír. Pečeme na 140 stupňů 25 minut. Vychladlou drobenku nasekáme nožem najemno. Nadrobno také nasekáme 40 g čokolády. 30 g čokolády rozpustíme s máslem a rozmícháme s ořechovou pastou. Pod ráfem si položíme pečící papír. Směs nasypeme do ráfku a udusáme rovnoměrně po celém dně. Dáme do ztuhnout do lednice.
Na krém si rozpustíme čokoládu na alespoň 45 stupňů. Smetanu vyšleháme do polotuha. Čokoládu všleháme do Philladelphie. Přilijeme smetanu a zašleháme ručně metlou do hladkého krému. 2/3 krému naneseme na korpus. Vysvobodíme malinový mousse z formiček a vmáčkneme jej do krému. Zaplníme mezery a přidáme zbytek krému. Povrch dokonale uhladíme.Umazané boky ráfku otřeme papírovou utěrkou. Dáme do lednice do dalšího dne.
Necháme nabobtnat 3 g želatiny v 18 g vody. 150 g malin ohřejeme v rendlíku na 60 stupňů a vmícháme želatinu. Necháme zchladnout alespoň na 40 stupňů. Směs nalijeme na vychlazený základ. Necháme ztuhnout cca 2 hodiny v lednici.
Cheesecake vytáhneme z lednice a sloupneme pečící papír. Po okrajích jej objedeme nožem a vyndáme z ráfku. Boky můžeme uhladit horkým nožem. Povrch pokryjeme čerstvými malinami.