Suroviny
Korpus
čokoládové sušenky
160
g
BB
máslo
100
g
rozpuštěné
koření na koláče a keksy
1
Sonnentor,směs hřebíčku,badyánua skořice
pomerančová marmeláda
2
PL
na potřebí korpusu
Cheesecake čokoládová hmota
sýr
375
g
tvaroh
250
g
jemný
smetana ke šlehání
250
ml
33%
čokoláda
300
g
min. 52 % kakaa
čokoláda
100
g
min. 52 % kakaa
smetana ke šlehání
100
ml
33%
na ozdobu
na ozdobu
skořice
na ozdobu
Korpus
Sušenky rozdrtíme, přidáme koření a rozpuštěné máslo. Namačkáme do formy a potřeme pomerančovou marmeládou.
Cheesecake čokoládová hmota
Na vodní lázni rozpustíme čokoládu a necháme trošku zchladit (nesmí opět ztuhnout). V míse smícháme Philadelphii, tvaroh a smetanu, přidáme rozpuštěnou čokoládu a dobře vymícháme.
Nalejeme na korpus, rovnoměrně rozetřeme a formou lehce poklepneme.
Poleva
Čokoládu rozpustíme na vodní lázni spolu se smetanou a dobře promícháme. Nalejeme na cheesecake a rozetřeme. Opět s formou lehce poklepneme, krásně se poleva "vyhladí".
Cheesecake dáme minimálně na 12 hodin do ledničky. Ozdobíme pomerančem, physalis, celou skořicí, badyánem a pomerančovými hoblinkami.