čokoládová Liduška

čokoládová Liduška

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus
čokoládové sušenky 160 g
BB
máslo 100 g
rozpuštěné
koření na koláče a keksy 1
Sonnentor,směs hřebíčku,badyánua skořice
pomerančová marmeláda 2 PL
na potřebí korpusu
Cheesecake čokoládová hmota
sýr 375 g
tvaroh 250 g
jemný
smetana ke šlehání 250 ml
33%
čokoláda 300 g
min. 52 % kakaa
čokoláda 100 g
min. 52 % kakaa
smetana ke šlehání 100 ml
33%
pomeranč
na ozdobu
mochyně
na ozdobu
skořice
na ozdobu

Korpus

Sušenky rozdrtíme, přidáme koření a rozpuštěné máslo. Namačkáme do formy a potřeme pomerančovou marmeládou.

Cheesecake čokoládová hmota

Na vodní lázni rozpustíme čokoládu a necháme trošku zchladit (nesmí opět ztuhnout). V míse smícháme Philadelphii, tvaroh a smetanu, přidáme rozpuštěnou čokoládu a dobře vymícháme.

Nalejeme na korpus, rovnoměrně rozetřeme a formou lehce poklepneme.

Poleva

Čokoládu rozpustíme na vodní lázni spolu se smetanou a dobře promícháme. Nalejeme na cheesecake a rozetřeme. Opět s formou lehce poklepneme, krásně se poleva "vyhladí".

Cheesecake dáme minimálně na 12 hodin do ledničky. Ozdobíme pomerančem, physalis, celou skořicí, badyánem a pomerančovými hoblinkami.

 

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit