čokoládová Liduška

čokoládová Liduška

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5979 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 342 g
Tuky 438 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
čokoládové sušenky 160 g
BB
máslo 100 g
rozpuštěné
koření na koláče a keksy 1
Sonnentor,směs hřebíčku,badyánua skořice
pomerančová marmeláda 2 PL
na potřebí korpusu
Cheesecake čokoládová hmota
sýr 375 g
tvaroh 250 g
jemný
smetana ke šlehání 250 ml
33%
čokoláda 300 g
min. 52 % kakaa
čokoláda 100 g
min. 52 % kakaa
smetana ke šlehání 100 ml
33%
pomeranč
na ozdobu
mochyně
na ozdobu
skořice
na ozdobu

Korpus

Sušenky rozdrtíme, přidáme koření a rozpuštěné máslo. Namačkáme do formy a potřeme pomerančovou marmeládou.

Cheesecake čokoládová hmota

Na vodní lázni rozpustíme čokoládu a necháme trošku zchladit (nesmí opět ztuhnout). V míse smícháme Philadelphii, tvaroh a smetanu, přidáme rozpuštěnou čokoládu a dobře vymícháme.

Nalejeme na korpus, rovnoměrně rozetřeme a formou lehce poklepneme.

Poleva

Čokoládu rozpustíme na vodní lázni spolu se smetanou a dobře promícháme. Nalejeme na cheesecake a rozetřeme. Opět s formou lehce poklepneme, krásně se poleva "vyhladí".

Cheesecake dáme minimálně na 12 hodin do ledničky. Ozdobíme pomerančem, physalis, celou skořicí, badyánem a pomerančovými hoblinkami.

 

 

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit