Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

čokoládová Liduška

Popis receptu: 

Nepečený cheesecake "čokoládová Liduška"

Tento recept jsem získala od bývalé kolegyně v práci, Lidušky, mladé maminky na mateřské dovolené. Hned se v naší rodině a u všech našich kamarádů a známých, stal gurmánským zážitkem. Pro tuto soutěž jsem zvolila pomerančový, ale fantazii ve zdobení se meze nekladou.

Je rychlý, až na čekání ztuhnutí v ledničce, chutný...a hlavně oblíbený!!!

Pozor! Může na něj vzniknout závislost :-)))

 


 

Autor: Marie Vičarová
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus

    160g      Bebe sušenky kakové

    100g      rozpuštěného másla

    1/2 lžičky    koření Na koláče a keksy (Sonnentor, směs hřebíčku, badyánu a skořice)

    2 lžíce    pomerančové marmelády(M&S), na potření korpusu

     

    Cheesecake čokoládová hmota

    375g     Philadelphia

    250g     tvaroh jemný

    250ml    smetana ke šlehání 33%

    300g      čokoláda min.52% kakaa

     

    Poleva

    100g     čokoláda min. 52% kakaa

    100ml   smetana ke šlehání 33%

     

     

Příprava jídla

Korpus

Sušenky rozdrtíme, přidáme koření a rozpuštěné máslo. Namačkáme do formy a potřeme pomerančovou marmeládou.

Cheesecake čokoládová hmota

Na vodní lázni rozpustíme čokoládu a necháme trošku zchladit (nesmí opět ztuhnout). V míse smícháme Philadelphii, tvaroh a smetanu, přidáme rozpuštěnou čokoládu a dobře vymícháme.

Nalejeme na korpus, rovnoměrně rozetřeme a formou lehce poklepneme.

Poleva

Čokoládu rozpustíme na vodní lázni spolu se smetanou a dobře promícháme. Nalejeme na cheesecake a rozetřeme. Opět s formou lehce poklepneme, krásně se poleva "vyhladí".

Cheesecake dáme minimálně na 12 hodin do ledničky. Ozdobíme pomerančem, physalis, celou skořicí, badyánem a pomerančovými hoblinkami.

 

 

REKLAMA

Přidat komentář