Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládová pěna se solí a malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2124 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 107 g
Tuky 165 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert stojí a padá s kvalitní tmavou čokoládou, proto se na ní za žádných okolností nesnažte šetřit! Sušené okvětní plátky růží dodají dezertu na noblese, ale pokud je neseženete, obejdete se i bez nich.

Suroviny

tmavá čokoláda 125 g
kvalitní (minimálně 70%), navíc nastrouhané hoblinky k podávání
máslo 2 ČL
vejce 3 ks
velká, z ověřeného chovu
sůl mořská 1 špetka
Maldon + navíc k podávání
maliny 125 g
jedlé květy
okvětní plátky růží sušené

Postup

1

Čokoládu nalámejte do nerezové mísy a společně s máslem rozpusťte nad vodní lázní. Rozmíchejte metlou a dejte stranou zchladnout.

2

Bílky oddělte od žloutků do velké (bílky) a malé (žloutky) mísy. Bílky vyšlehejte společně s pořádnou špetkou soli do pevného sněhu. Pak vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny.

3

Nakonec ušlehejte smetanu dotuha. Necelou 1/3 vzniklé šlehačky odložte stranou k pozdějšímu servírování.

4

Do čokoládové směsi pak zlehka vmíchejte žloutkovou směs a následně zbylé 2/3 šlehačky. Potom opatrně po dávkách zapracujte sníh.

5

Hotovou směs rozdělte do skleniček a dejte vychladit do lednice minimálně na 5 hodin, ale nejlépe přes noc. Před servírováním ozdobte odloženou šlehačkou, čerstvými malinami, čokoládovými hoblinami, sušenými okvětními plátky růží a špetkou mořské soli Maldon.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč