Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládová pěna se solí a malinami

Tenhle dezert stojí a padá s kvalitní tmavou čokoládou, proto se na ní za žádných okolností nesnažte šetřit! Sušené okvětní plátky růží dodají dezertu na noblese, ale pokud je neseženete, obejdete se i bez nich.

Vydání: 2019/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 porce
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5H
Pohár Francouzská

Ingredience

    • 125 g kvalitní tmavé čokolády (minimálně 70%) + navíc nastrouhané hobliny k podávání
    • 2 lžičky másla
    • 3 velká vejce z ověřeného chovu
    • pořádná špetka mořské soli Maldon + navíc k podávání
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 125 g čerstvých malin
    • sušené okvětní plátky růží

Příprava jídla

1 Čokoládu nalámejte do nerezové mísy a společně s máslem rozpusťte nad vodní lázní. Rozmíchejte metlou a dejte stranou zchladnout.

Bílky oddělte od žloutků do velké (bílky) a malé (žloutky) mísy. Bílky vyšlehejte společně s pořádnou špetkou soli do pevného sněhu. Pak vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Nakonec ušlehejte smetanu dotuha. Necelou 1/3 vzniklé šlehačky odložte stranou k pozdějšímu servírování.

3 Do čokoládové směsi pak zlehka vmíchejte žloutkovou směs a následně zbylé 2/3 šlehačky. Potom opatrně po dávkách zapracujte sníh.

4 Hotovou směs rozdělte do skleniček a dejte vychladit do lednice minimálně na 5 hodin, ale nejlépe přes noc. Před servírováním ozdobte odloženou šlehačkou, čerstvými malinami, čokoládovými hoblinami, sušenými okvětními plátky růží a špetkou mořské soli Maldon.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelené kari s tofu a rýžovými nudlemi

Vaječná omeleta s čedarem a bylinkami

Kuřecí Cordon Bleu

REKLAMA

Přidat komentář