0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládove košíčky s arašídovým máslem

Čokoládove košíčky s arašídovým máslem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1196 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 132 g
Tuky 67 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mléčná čokoláda 0.5 ks
máslo 2 PL
cukr 1
arašídové máslo 0.5

Postup

1

V malé skleněné misce ohřejte polovinu čokolády v mikrovlnné troubě po dobu 30-60 sekund. Vyjměte a dobře promíchejte, vložte zpět do mikrovlnné trouby na 20 sekund, vyjměte a dobře promíchejte, dokud nebude hladká. V případě potřeby znovu zahřívejte v 10sekundových intervalech, dokud nebude hladká. VYHNĚTE SE přehřívání čokolády, protože by se připálila a zadřela.

2

Použijte silikonové formy na košíčky NEBO vyložte formu na muffiny alobalovými papíry na košíčky.

3

Do spodní části každého papíru naneste malé množství (asi 2 lžičky) čokolády. Poklepejte na pánev na desku, aby se čokoláda vyhladila a rozprostřela.

4

Zmrazte na 15 minut, aby čokoláda ztuhla.

5

Mezitím si připravte arašídové středy V malé misce ušlehejte arašídové máslo, máslo a cukrářský cukr, dokud nebude hladké a nadýchané. Vyjměte pánev z mrazáku, na čokoládovou vrstvu naneste lžící náplně, rovnoměrně rozetřete.

6

Vraťte do mrazáku a nechte asi 15 minut ztuhnout. Opakujte první krok a stejným způsobem rozpusťte zbývající čokoládu. Nalijte vrchní čokoládovou vrstvu na arašídové máslo a vraťte do mrazáku.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

Autor: andousek6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit