
Čokoládové muffiny s banánem a kokosem
Absolutně luxusní muffiny, které jsou k zbláznění dobré. Doporučujeme jíst je hned, dokud jsou vlahé a čokoláda uvnitř tekutá.
Vydání: 2016/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 275 g hladké mouky
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 40 g strouhaného kokosu
- 175 g hnědého třtinového cukru
- 25 g kakaa holandského typu
- 2 vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 125 ml kokosového mléka
- 125 ml rostlinného oleje
- 500 g banánů, rozmačkaných
- 200 g hořké čokolády, nasekané
- moučkový cukr na posypání
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180°C. Do mísy dejte mouku, kypřicí prášek, kokos, cukr, kakao a promíchejte. Přidejte vejce, vanilkový extrakt, kokosové mléko, olej, banán a nasekanou čokoládu. Zlehka promíchejte, jen aby se směs spojila.
2 Rozdělte do 12 muffinových formiček, vymazaných nebo vyložených papírovými košíčky. Pečte 25 minut a proveďte test špejlí. Nechte pár minut chladnout ve formičkách a poté přendejte na mřížku a nechte vychladnout, pocukrujte a ihned podávejte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Soňa Pazderová
26. Duben 2017 20:39
Dominika Navratilova
31. Červenec 2017 11:27
Hana Fikarová
14. Květen 2019 16:25