Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (6x)
4. 3. 2019
Čokoládovo-karamelový dort k 15. narozeninám Apetitu
Čokoládovo-karamelový dort k 15. narozeninám Apetitu


Snadné
> 60 min
5,0 (6x)

Kondenzované mléko:

Den před pečením uvaříme na mírném plameni plechovku kondenzovaného mléka. Vaříme asi 2,5-3 hodiny a poté necháme vychladnout.

Korpus:

Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu, přidáme do ní máslo nakrájené na menší kousky a promícháváme, dokud nevznikne hladká, jednolitá hmota.

Dále si připravíme 2 mísy. V první vyšleháme společně vejce, mléko a cukr. Do druhé prosejeme mouku promíchanou s kypřícím práškem a kakao. 

Nyní smícháme čokoládovou hmotu se směsí z vajec, cukru a mléka a postupně do toho zamícháme prosátou mouku s kakaem. 

Hotové těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C. Pečeme asi hodinu. 

Krém a čokoládová ganache:

Během pečení si připravíme krém a ganache.

Krém - máslo pokojové teploty vyšleháme metličkami a postupně přidáváme uvařené kondenzované mléko, dokud nevznikne hladký krém.

Ganache - na čokoládovou ganache si do misky nalámeme čokoládu, kterou přelijeme smetanou, která prošla varem. Tuto směs následně mícháme, dokud se nespojí. Necháme vychladnout a dáme cca na 45 minut do lednice. 

Zhotovení dortu:

Upečený a vychladlý korpus prořízneme na pláty, které můžeme lehce pokapat uvařenou kávou a pomažeme karamelovým krémem. Pláty naskládáme na sebe, vyšleháme čokoládovou ganache a potřeme s ní boky a vršek dortu.

Nakonec si rozpustíme čokoládu s trochou tuku, aby byla akorát tekutá a vhodná pro zdobení. Čokoládu necháme stéct po bocích dortu. Ze zbylé čokolády můžeme vytvořit čkoládové ozdoby a společně s ovocem dort dozdobit podle Vaší fantazie.

 

 

 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu