Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládovo-malinová sopka

Čokoládovo-malinová sopka

5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1570 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 235 g
Tuky 52 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zázrak z páry. Ano, vaření v páře je u dortu tak trochu netypické – výsledku však přidá na jemnosti i na zajímavosti!

Související recepty

Suroviny

Na těsto
tmavá čokoláda 60 g
vejce 1 ks
rozpuštěné, zchladlé, + na vymazání misky
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
mléko 125 ml
Na malinovou omáčku
maliny 200 g

Postup

1

Čokoládu rozpusťte a nechte chladnout. Vajíčko našlehejte do pěny, postupně přisypávejte cukr a šlehejte, aby byla směs hustá a nadýchaná. Zašlehejte rozpuštěnou čokoládu a rozpuštěné máslo.

2

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a společně prosijte. Ve třech dávkách tuto směs přišlehejte k vajíčku; prostřídejte ji s mlékem, taktéž rozděleným na tři části.

3

Misku o průměru 20 cm vymažte máslem a nalijte do ní těsto. Pak misku přikryjte voskovým papírem nebo alobalem, který jste zespodu potřeli olejem, zavažte provázkem nebo upevněte gumičkou. Na hrnec s trochou vroucí vody posaďte pařáček, na něj postavte misku s těstem, přiklopte a hodinu vařte. Nechte zchladnout a pak vyklopte na talíř.

4

K podávání uvařte malinovou omáčku: částečně rozmrazené maliny smíchejte s cukrem a v malém kastrůlku přiveďte k varu. Jakmile se cukr rozpustí a maliny prohřejí, je uvařeno; omáčku odstavte a nechte trochu zchladnout.

5

Dort nahoře lžící trochu vydlabejte a před podáváním do prohlubně nalijte malinovou omáčku. Část jí nechte svůdně stékat po povrchu dolů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

22.02.2010 14:52
výborný recept! sopka se povedla a celé rodině moc chutnala..

Apetit magazín