0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládovo-malinová sopka

Čokoládovo-malinová sopka

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1570 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 235 g
Tuky 52 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zázrak z páry. Ano, vaření v páře je u dortu tak trochu netypické – výsledku však přidá na jemnosti i na zajímavosti!

Suroviny

Na těsto
tmavá čokoláda 60 g
vejce 1 ks
moučkový cukr 80 g
máslo 1 PL
rozpuštěné, zchladlé, + na vymazání misky
mouka pšeničná polohrubá 120 g
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
mléko 125 ml
Na malinovou omáčku
maliny 200 g
krupicový cukr 1 PL

1Čokoládu rozpusťte a nechte chladnout. Vajíčko našlehejte do pěny, postupně přisypávejte cukr a šlehejte, aby byla směs hustá a nadýchaná. Zašlehejte rozpuštěnou čokoládu a rozpuštěné máslo.

2Mouku smíchejte s práškem do pečiva a společně prosijte. Ve třech dávkách tuto směs přišlehejte k vajíčku; prostřídejte ji s mlékem, taktéž rozděleným na tři části.

3Misku o průměru 20 cm vymažte máslem a nalijte do ní těsto. Pak misku přikryjte voskovým papírem nebo alobalem, který jste zespodu potřeli olejem, zavažte provázkem nebo upevněte gumičkou. Na hrnec s trochou vroucí vody posaďte pařáček, na něj postavte misku s těstem, přiklopte a hodinu vařte. Nechte zchladnout a pak vyklopte na talíř.

4K podávání uvařte malinovou omáčku: částečně rozmrazené maliny smíchejte s cukrem a v malém kastrůlku přiveďte k varu. Jakmile se cukr rozpustí a maliny prohřejí, je uvařeno; omáčku odstavte a nechte trochu zchladnout.

5Dort nahoře lžící trochu vydlabejte a před podáváním do prohlubně nalijte malinovou omáčku. Část jí nechte svůdně stékat po povrchu dolů.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Jana Harazimová

výborný recept! sopka se povedla a celé rodině moc chutnala..

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč