Čokoládové sušenky s kandovanou pomerančovou kůrou jsou skvělým jedlým dárkem na Vánoce, ale také třeba originální vánoční cukroví. Kombinace pomeranče a čokolády je opravdu nesmrtelná a tento recept je jedním z důkazů.
Suroviny
Postup
Máslo vyšlehejte elektrickým šlehačem do nadýchané pěny, poté postupně přidávejte moučkový cukr a 1 lžíci pomerančové šťávy.
Postupně přimíchejte mouku rozmíchanou s kypřicím práškem a kakaem, pak přidejte čokoládu, pomerančovou kůru a 1–2 lžíce mléka, až vám vznikne kompaktní těsto.
Směs rozdělte na dvě části a z každé pomocí potravinové fólie nebo pečicího papíru vytvořte váleček dlouhý asi 15 cm a dejte alespoň na 2 hodiny ztuhnout do lednice.
Předehřejte troubu na 180 °C a dva plechy na pečení vyložte pečícím papírem.
Z těsta nakrájejte sušenky o tloušťce 1/2 cm a rozložte je na plechy. Nechte mezi nimi místo, během pečení se nafouknou a roztáhnou.
Na každou placičku položte kousek kandované pomerančové kůry a pečte 10–15 minut, nebo dokud se sušenky nenafouknou.
Po upečení je ještě nechte na plechu několik minut vychladnout a poté přendejte na mřížku. Sušenky skladujte v uzavřené nádobě, vydrží dva až tři dny.