Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládovo-pomerančové sušenky
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do 45 minut Velmi snadné 25

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4300 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 400 g
Tuky 275 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládové sušenky s kandovanou pomerančovou kůrou jsou skvělým jedlým dárkem na Vánoce, ale také třeba originální vánoční cukroví. Kombinace pomeranče a čokolády je opravdu nesmrtelná a tento recept je jedním z důkazů.

Související recepty

Suroviny

máslo 225 g
pokojové teploty
pomerančová šťáva 1 PL
mouka 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
nasekaná (lze nahradit tmavou)
nasekaná + větší kousky na ozdobení sušenek

Postup

1

Máslo vyšlehejte elektrickým šlehačem do nadýchané pěny, poté postupně přidávejte moučkový cukr a 1 lžíci pomerančové šťávy.

2

Postupně přimíchejte mouku rozmíchanou s kypřicím práškem a kakaem, pak přidejte čokoládu, pomerančovou kůru a 1–2 lžíce mléka, až vám vznikne kompaktní těsto.

3

Směs rozdělte na dvě části a z každé pomocí potravinové fólie nebo pečicího papíru vytvořte váleček dlouhý asi 15 cm a dejte alespoň na 2 hodiny ztuhnout do lednice.

4

Předehřejte troubu na 180 °C a dva plechy na pečení vyložte pečícím papírem.

5

Z těsta nakrájejte sušenky o tloušťce 1/2 cm a rozložte je na plechy. Nechte mezi nimi místo, během pečení se nafouknou a roztáhnou.

6

Na každou placičku položte kousek kandované pomerančové kůry a pečte 10–15 minut, nebo dokud se sušenky nenafouknou.

7

Po upečení je ještě nechte na plechu několik minut vychladnout a poté přendejte na mřížku. Sušenky skladujte v uzavřené nádobě, vydrží dva až tři dny.

Související články

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...