0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládovo-pomerančový dort

Čokoládovo-pomerančový dort

Hodnocení receptu
4.8 / 5. Počet hodnocení: 70
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5555 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 426 g
Tuky 339 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Čokoládový korpus
máslo 175 g
změklé
krupicový cukr 100 g
vejce 3 ks
mléko 3 PL
mouka pšeničná hladká 175 g
kypřicí prášek do pečiva ¼ ČL
kakao 25 g
Pomerančový korpus
máslo 40 g
změklé + trochu na formu
vejce 6 ks
pomerančová kůra
mouka pšeničná hladká 150 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 60 g
Krém
mascarpone 1 bal
krémový sýr 1 bal
moučkový cukr 3 PL
Na ozdob
maliny
jahody
malinový sirup
jedlé květy

Postup

1

Čokoládový korpus:
Troubu předehřejte na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Dortovou formu ve tvaru kruhu o průměru 12 cm vymažte a dno vyložte pečícím papírem.

2

V míse našlehejte máslo s cukrem do lehkého krému. Postupně zašlehávejte vejce s mlékem střídavě s moukou a kakaem.Důkladně promíchejte, aby všechny přísady byly dobře spojeny.

3

Těsto přelijte do formy a uhlaďte povrch.

4

Pečte 35-40 minut, vyndejte z trouby, nechte asi 5 minut chladnout ve formě a pak umístěte na mřížku k uplnému vychladnutí.

5

Pomerančový korpus:
Troubu předehřejte na 160 °C. Formy (12 a 20 cm) vymažte máslem a dna vyložte pečicím papírem.

6

Vejce s cukrem šlehejte 8–10 minut ručním mixérem. Směs musí být lepivá a lesklá. 

7

Přidejte máslo, pomerančovou kůru, promíchejte, přidejte mouku a prášek do pečiva a spojte.

8

Přendejte do pečicích forem. Pečte 30–40 minut.

9

Z korpusu o průměru 20 cm vykrájíme 3 kolečka o průměru 7 cm.

10

Krém, natírání ,zdobení:
Krém si připravíte tak, že smícháte všechny přísady na krém a vyšleháte je do hladka ručním mixérem.

11

Poté stejně velké korpusy dejte na sebe a spojte krémem a ganachí. Potřete krémem. Malé patro dejte na velké a můžete ozdobit sirupem, ganachí, jahodami, malinami a kytkami.

Autor: Emma

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč