0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládovo-třešňový pusinkový dort

Čokoládovo-třešňový pusinkový dort

4.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2853 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 384 g
Tuky 119 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Dort lehký jako červnový vánek. Základ tvoří oblíbená sněhová pusinka – doplněná hořkou čokoládou. A navrchu si vychutnáte kompotované a čerstvé třešně a nadýchanou šlehačku. Prostě zhřešíte.

Suroviny

krupicový cukr 300 g
škrob 1 PL
vinný ocet bílý 2 ČL
bílý
kakao 1 PL
holandského typu
tmavá čokoláda 50 g
kvalitní, jemně nastrouhané
moučkový cukr 3 PL
600 g
kompotované třešně odpeckované
čerstvé, na ozdobu
1 Předehřejte troubu na 140, horkovzdušnou na 120 stupňů. Bílky ušlehejte na sníh, průběžně do něj zašlehávejte cukr. Výsledkem by měl být pevný lesklý sníh, který nevypadne, ani když otočíte misku dnem vzhůru. Opatrně kovovou lžící přimíchejte škrob, ocet, kakao a čokoládu.

2 Potáhněte pečicím papírem plech a naznačte na něm kružnici o průměru 25 cm. Lžící do ní naneste sníh a vytvarujte ho tak, abyste po upečení mohli doprostřed dát náplň. Pečte asi hodinu a půl a pak nechte vychladit.

3
Před podáváním ušlehejte smetanu s cukrem dotuha. Dort naplňte kompotovanými třešněmi, naneste na ně šlehačku a ozdobte čerstvými třešněmi.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč