Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládovo-třešňový pusinkový dort

Čokoládovo-třešňový pusinkový dort

4.8/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2853 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 384 g
Tuky 119 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Dort lehký jako červnový vánek. Základ tvoří oblíbená sněhová pusinka – doplněná hořkou čokoládou. A navrchu si vychutnáte kompotované a čerstvé třešně a nadýchanou šlehačku. Prostě zhřešíte.

Suroviny

škrob 1 PL
vinný ocet bílý 2 ČL
bílý
kakao 1 PL
holandského typu
tmavá čokoláda 50 g
kvalitní, jemně nastrouhané
600 g
kompotované třešně odpeckované
čerstvé, na ozdobu

Postup

1
1 Předehřejte troubu na 140, horkovzdušnou na 120 stupňů. Bílky ušlehejte na sníh, průběžně do něj zašlehávejte cukr. Výsledkem by měl být pevný lesklý sníh, který nevypadne, ani když otočíte misku dnem vzhůru. Opatrně kovovou lžící přimíchejte škrob, ocet, kakao a čokoládu.

2 Potáhněte pečicím papírem plech a naznačte na něm kružnici o průměru 25 cm. Lžící do ní naneste sníh a vytvarujte ho tak, abyste po upečení mohli doprostřed dát náplň. Pečte asi hodinu a půl a pak nechte vychladit.

3 Před podáváním ušlehejte smetanu s cukrem dotuha. Dort naplňte kompotovanými třešněmi, naneste na ně šlehačku a ozdobte čerstvými třešněmi.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín