Čokoládovo-třešňový pusinkový dort

Čokoládovo-třešňový pusinkový dort

4.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2853 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 384 g
Tuky 119 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Dort lehký jako červnový vánek. Základ tvoří oblíbená sněhová pusinka – doplněná hořkou čokoládou. A navrchu si vychutnáte kompotované a čerstvé třešně a nadýchanou šlehačku. Prostě zhřešíte.

Suroviny

bílek 4 ks
krupicový cukr 300 g
škrob 1 PL
vinný ocet bílý 2 ČL
bílý
kakao 1 PL
holandského typu
tmavá čokoláda 50 g
kvalitní, jemně nastrouhané
smetana ke šlehání 290 ml
moučkový cukr 3 PL
600 g
kompotované třešně odpeckované
třešně
čerstvé, na ozdobu
1 Předehřejte troubu na 140, horkovzdušnou na 120 stupňů. Bílky ušlehejte na sníh, průběžně do něj zašlehávejte cukr. Výsledkem by měl být pevný lesklý sníh, který nevypadne, ani když otočíte misku dnem vzhůru. Opatrně kovovou lžící přimíchejte škrob, ocet, kakao a čokoládu.

2 Potáhněte pečicím papírem plech a naznačte na něm kružnici o průměru 25 cm. Lžící do ní naneste sníh a vytvarujte ho tak, abyste po upečení mohli doprostřed dát náplň. Pečte asi hodinu a půl a pak nechte vychladit.

3
Před podáváním ušlehejte smetanu s cukrem dotuha. Dort naplňte kompotovanými třešněmi, naneste na ně šlehačku a ozdobte čerstvými třešněmi.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit