Dort lehký jako červnový vánek. Základ tvoří oblíbená sněhová pusinka – doplněná hořkou čokoládou. A navrchu si vychutnáte kompotované a čerstvé třešně a nadýchanou šlehačku. Prostě zhřešíte.
Suroviny
bílek
4
ks
krupicový cukr
300
g
škrob
1
PL
vinný ocet bílý
2
ČL
bílý
kakao
1
PL
holandského typu
tmavá čokoláda
50
g
kvalitní, jemně nastrouhané
smetana ke šlehání
290
ml
moučkový cukr
3
PL
600
g
kompotované třešně odpeckované
čerstvé, na ozdobu
Postup
1
1 Předehřejte troubu na 140, horkovzdušnou na 120 stupňů. Bílky ušlehejte na sníh, průběžně do něj zašlehávejte cukr. Výsledkem by měl být pevný lesklý sníh, který nevypadne, ani když otočíte misku dnem vzhůru. Opatrně kovovou lžící přimíchejte škrob, ocet, kakao a čokoládu.
2 Potáhněte pečicím papírem plech a naznačte na něm kružnici o průměru 25 cm. Lžící do ní naneste sníh a vytvarujte ho tak, abyste po upečení mohli doprostřed dát náplň. Pečte asi hodinu a půl a pak nechte vychladit.
3 Před podáváním ušlehejte smetanu s cukrem dotuha. Dort naplňte kompotovanými třešněmi, naneste na ně šlehačku a ozdobte čerstvými třešněmi.
2 Potáhněte pečicím papírem plech a naznačte na něm kružnici o průměru 25 cm. Lžící do ní naneste sníh a vytvarujte ho tak, abyste po upečení mohli doprostřed dát náplň. Pečte asi hodinu a půl a pak nechte vychladit.
3 Před podáváním ušlehejte smetanu s cukrem dotuha. Dort naplňte kompotovanými třešněmi, naneste na ně šlehačku a ozdobte čerstvými třešněmi.