Korpus : Žloutky, máslo, cukr utřu do pěny, přidám rozpuštěnou čokoládu, mouku, prášek a na konec vmíchám sníh ze 6 bílků.
Peču ve vyhřáte troubě cca 15 min.
První krém:
Mezitím svařím šlehačku 250 ml s 200 g hořké (nejlépe 50% čokolády) – nechám vychladnout. Poté vyšlehám do husta.
Druhý krém:
Vyšlehám do husta kelímek šlekačký s jednímk sáčkem ztužovače šlehačky, 3 lžícemi vaječného koňaku, 2 lžícemi moučkového cukru a pro barvu mohu přidat špetku žlutého potravinářského barviva.
Korpus 2 x rozříznu, první plát potřu rybízovou zavařeninou (může být i jiná, ale je lepší vybrat pikatnějši), Dále potřu čokoládovým krémem, pokladu kolečky banánu a plátky banánků v čokoládě. Přiložim druhý plát, který potřu šlehačkou s vaječným koňakem, navrch dám poslední plát korpusu. Nejprve potřu světlou vrstvou a pak ozdobím čokoládovým krémem s banánky v čokoládě a popráším kakaem.
Suroviny
Porce
6
Suroviny
Porce
6