Čokoládový cheesecake s lískovými oříšky

Čokoládový cheesecake s lískovými oříšky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5780 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 438 g
Tuky 385 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
čokoládové sušenky 250 g
lískové oříšky 100 g
čokoláda 100 g
máslo 50 g
Krém
krémový sýr 250 g
ricotta 1 kelímek
čokoláda 150 g
čokoládový krém 100 g
Poleva
čokoláda 100 g
čokoládový krém 2 PL
smetana 3 PL
máslo 2 PL
Na ozdobu
lískové oříšky
čokoládové tyčinky

Postup

1

Nejprve rozmixujeme sušenky, smícháme je s rozpuštěnou čokoládou, máslem, opraženými a nasekanými lískovými oříšky. Sušenkový základ napěchujeme na dno kulaté formy o průměru 24 cm a necháme hodinu ztuhnout v lednici.

2

Na krém nejdříve vyšleháme dohromady Philadelphii a ricottu. Poté za stálého šlehání přidáváme rozpuštěnou čokoládu a nutellu. Krém dáme na sušenkový základ a necháme opět ztuhnout v lednici. Trochu krému si necháme stranou na dozdobení. 

3

Připravíme si čokoládovou polevu: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, nutellu, smetanu a máslo. Rozmícháme do lesklé, hladké polevy a nalejeme na cheesecake. Dozdobíme odloženým krémem, opraženými a nasekanými lískovými oříšky a čokoládovými pralinkami (já jsem použila Ferrero rocher). Necháme ztuhnout nejlépe přes noc v lednici.

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit