Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Čokoladový Cheesecake

Popis receptu: 

Velmi snadný recept pravého čokoládového Cheesecake. V receptu je použit sýr Philadelphia, který mu dodává jedinečnou chuť. Je to skvěla pochoutka pro milovníky čokolády, jen se rozplývá na jazyku a nikdo mu neodolá.

Recept je na formu o pruměru 18 cm.

Autor: Ana Mnam
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8 - 10 porcí
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Korpus

    350 g kakaových sušenek tipu BeBe 

    100 g másla

     

    Sýrová směs

    250 g smetanový sýr Philadelphia

    200 g zakysaná smetana 15 %

    180 g cukr krupice

    180 g čokolady na vaření

    3 ks vejce

    špetka soli

Příprava jídla

1. Sušenky rozdrtíme válečkem nebo v kuchynském kutru a vsypeme do mísy. Přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme.

2. Dno dortové formy vyložéme pečicím papírem, zavřeme dortovou obručí, vyplníme jej směsí, dobře vtlačíme - mužeme si pomoci skleničkou s rovným dnem. Po stranách vytlačíme okraj.

3. Dáme na 10 min do ledničky a připravíme sýrovou směs.

4. Sýr Philadelphia a zakysanou smetanu ručně metličkou nejprve prošlecháme a nadlehčíme, teprve poté vmícháme cukr a špetku soli, opět prošleháme, přidáme po jednom vejce a prošlecháme, naposledy přidáme rozehřátou čokoládu na vaření a pořádně prošleháme. Pozor všechno šleháme ručně !

5. Tuto směs nalijeme na korpus a pečeme ve vyhřáté troubě hodinu při 160 - 170 ° C, zmírníme a dopékáme při otevřené troubě ještě 30 minut.

Před pečením do trouby postavíme sklenky vody !

6. Jakmile vyjeme Cheesecake z trouby, nožem obkroužíme okraj. Necháme vychladnout a dobře ztuhnout v lednici ( min. 4 hodiny a nejlépe do druhého dne )

7. Cheesecake krájíme nožem, který si opláchneme v horké vodě a osušíme. Kývavým pohybem se nám podaří vytvořit krásné řezy.

REKLAMA

Přidat komentář