Čokoladový Cheesecake

Čokoladový Cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny

Suroviny

Korpus

350 g kakaových sušenek tipu BeBe 

100 g másla

 

Sýrová směs

250 g smetanový sýr Philadelphia

200 g zakysaná smetana 15 %

180 g cukr krupice

180 g čokolady na vaření

3 ks vejce

špetka soli

1. Sušenky rozdrtíme válečkem nebo v kuchynském kutru a vsypeme do mísy. Přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme.

2. Dno dortové formy vyložéme pečicím papírem, zavřeme dortovou obručí, vyplníme jej směsí, dobře vtlačíme - mužeme si pomoci skleničkou s rovným dnem. Po stranách vytlačíme okraj.

3. Dáme na 10 min do ledničky a připravíme sýrovou směs.

4. Sýr Philadelphia a zakysanou smetanu ručně metličkou nejprve prošlecháme a nadlehčíme, teprve poté vmícháme cukr a špetku soli, opět prošleháme, přidáme po jednom vejce a prošlecháme, naposledy přidáme rozehřátou čokoládu na vaření a pořádně prošleháme. Pozor všechno šleháme ručně !

5. Tuto směs nalijeme na korpus a pečeme ve vyhřáté troubě hodinu při 160 - 170 ° C, zmírníme a dopékáme při otevřené troubě ještě 30 minut.

Před pečením do trouby postavíme sklenky vody !

6. Jakmile vyjeme Cheesecake z trouby, nožem obkroužíme okraj. Necháme vychladnout a dobře ztuhnout v lednici ( min. 4 hodiny a nejlépe do druhého dne )

7. Cheesecake krájíme nožem, který si opláchneme v horké vodě a osušíme. Kývavým pohybem se nám podaří vytvořit krásné řezy.

Autor: Ana Mnam

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit