Čokoládový cheesecake

Čokoládový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Snadné Na 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5570 kcal
Bílkoviny 116 g
Cukr 465 g
Tuky 361 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle cheesecake je tak dokonalý, že u jednoho kousku rozhodně nezůstanete...

Suroviny

čokoládové sušenky 200 g
čokoládové věnečky, Oreo zbavené náplně
máslo 60 g
rozpuštěné
Na náplň
tmavá čokoláda 175 g
70%
krémový sýr 500 g
o pokojové teplotě
zakysaná smetana 200 g
15 a více % tuku, o pokojové teplotě
smetana ke šlehání 100 ml
min. 33%
krupicový cukr 200 g
sůl 1 špetka
vejce 3 ks
velká
Na polevu
tmavá čokoláda 100 g
70%
smetana ke šlehání 80 ml
33%
Na ozdobení
kakao holandského typu
lískové oříšky
opražené a nasekané nahrubo

1 Troubu předehřejte na 180°C. Dno i boky dortové formy o průměru 20cm vyložte papírem na pečení. Sušenky nadrťte nebo rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou drobenku vsypte do formy upěchujte lžící. Pečte 10 minut a poté nechte alespoň 15 minut chladnout.

2 Teplotu v troubě snižte na 120°C. Čokoládu opatrně rozpusťte ve vodní lázni a odložte stranou. Krémový sýr prošlehejte se zakysanou smetanou, smetanou, cukrem a solí. Poté vešlehejte jedno po druhém i vejce. Nakonec vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Připravenou náplň nalijte na předpečený korpus a vložte do trouby. Na dno trouby položte pekáček a vlijte do něj vroucí vodu. Pečte 60–80 minut, nebo dokud okraje dortu nejsou pevné a střed stále ještě lehce třaslavý. Nechte hodinu chladnout v pootevřené troubě. Poté nechte úplně vychladnout a uložte alespoň na 4 hodiny (nejlépe přes noc) do lednice.

3 Cheesecake vyndejte z formy. Čokoládu nalámejte a nasypte do misky. Smetanu nalijte do rendlíku, zahřejte k varu, stáhněte z plotny a zalijte jí čokoládu. Promíchejte, a pokud není poleva příliš horká, nalijte ji na cheesecake. Můžete jí ozdobit pouze střed cheesecaku nebo ji rovnoměrně rozetřete po celé vrchní ploše a dejte na 10 minut do lednice. Před podáváním poprašte kakaem a po obvodu posypte nasekanými ořechy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Martina Zajícová

Dobrý den, paní Siskova,
lepek je v tomto cheesecaku obsažen pouze v sušenkách, které jsou použity při přípravě korpusu. Pokud tedy použijete bezlepkové sušenky, můžete si cheesecake bez obav dát (pokud tedy netrpíte ještě jinou intolerancí či alergií – např. na laktózu, mléčný protein či ořechy). Jiné použité suroviny by lepek obsahovat neměly. Ještě bychom doporučili dát si pozor třeba na čokoládu, která může obsahovat stopy lepku, ale pokud tomu tak je, musí být tento fakt uveden na obalu.
Kdyby se Vám nepodařilo bezlepkové sušenky sehnat, můžete si upéct třeba bezlepkové pracny https://www.apetitonline.cz/recepty/7663-bezlepkove-dvoubarevne-pracny… a použít k přípravě cheesecaku je.

Držíme palce při pečení a přejeme krásný den,
redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit