Postup
Nejprve rozmixujeme sušenky, smícháme je s rozpuštěnou čokoládou, máslem, opraženými a nasekanými lískovými oříšky. Sušenkový základ napěchujeme na dno kulaté formy o průměru 24 cm a necháme hodinu ztuhnout v lednici.
Na krém nejdříve vyšleháme dohromady Philadelphii a ricottu. Poté za stálého šlehání přidáváme rozpuštěnou čokoládu a nutellu. Krém dáme na sušenkový základ a necháme opět ztuhnout v lednici. Trochu krému si necháme stranou na dozdobení.
Připravíme si čokoládovou polevu: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, nutellu, smetanu a máslo. Rozmícháme do lesklé, hladké polevy a nalejeme na cheesecake. Dozdobíme odloženým krémem, opraženými a nasekanými lískovými oříšky a čokoládovými pralinkami (já jsem použila Ferrero rocher). Necháme ztuhnout nejlépe přes noc v lednici.