0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový cheesecake s lískovými oříšky

Čokoládový cheesecake s lískovými oříšky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5780 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 438 g
Tuky 385 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
čokoládové sušenky 250 g
lískové oříšky 100 g
máslo 50 g
Krém
ricotta 1 kelímek
čokoládový krém 100 g
Poleva
čokoládový krém 2 PL
máslo 2 PL
Na ozdobu
lískové oříšky
čokoládové tyčinky

Postup

1

Nejprve rozmixujeme sušenky, smícháme je s rozpuštěnou čokoládou, máslem, opraženými a nasekanými lískovými oříšky. Sušenkový základ napěchujeme na dno kulaté formy o průměru 24 cm a necháme hodinu ztuhnout v lednici.

2

Na krém nejdříve vyšleháme dohromady Philadelphii a ricottu. Poté za stálého šlehání přidáváme rozpuštěnou čokoládu a nutellu. Krém dáme na sušenkový základ a necháme opět ztuhnout v lednici. Trochu krému si necháme stranou na dozdobení. 

3

Připravíme si čokoládovou polevu: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, nutellu, smetanu a máslo. Rozmícháme do lesklé, hladké polevy a nalejeme na cheesecake. Dozdobíme odloženým krémem, opraženými a nasekanými lískovými oříšky a čokoládovými pralinkami (já jsem použila Ferrero rocher). Necháme ztuhnout nejlépe přes noc v lednici.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč