0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový cheesecake s lískovými oříšky

Čokoládový cheesecake s lískovými oříšky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5780 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 438 g
Tuky 385 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
čokoládové sušenky 250 g
lískové oříšky 100 g
čokoláda 100 g
máslo 50 g
Krém
krémový sýr 250 g
ricotta 1 kelímek
čokoláda 150 g
čokoládový krém 100 g
Poleva
čokoláda 100 g
čokoládový krém 2 PL
smetana 3 PL
máslo 2 PL
Na ozdobu
lískové oříšky
čokoládové tyčinky

Postup

1

Nejprve rozmixujeme sušenky, smícháme je s rozpuštěnou čokoládou, máslem, opraženými a nasekanými lískovými oříšky. Sušenkový základ napěchujeme na dno kulaté formy o průměru 24 cm a necháme hodinu ztuhnout v lednici.

2

Na krém nejdříve vyšleháme dohromady Philadelphii a ricottu. Poté za stálého šlehání přidáváme rozpuštěnou čokoládu a nutellu. Krém dáme na sušenkový základ a necháme opět ztuhnout v lednici. Trochu krému si necháme stranou na dozdobení. 

3

Připravíme si čokoládovou polevu: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, nutellu, smetanu a máslo. Rozmícháme do lesklé, hladké polevy a nalejeme na cheesecake. Dozdobíme odloženým krémem, opraženými a nasekanými lískovými oříšky a čokoládovými pralinkami (já jsem použila Ferrero rocher). Necháme ztuhnout nejlépe přes noc v lednici.

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit