0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový dort s tvarohem a malinami

Čokoládový dort s tvarohem a malinami

Hodnocení receptu
4.1 / 5. Počet hodnocení: 35
Do hodiny Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6300 kcal
Bílkoviny 215 g
Sacharidy 589 g
Tuky 303 g
Vláknina 88 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
vejce 7 ks
mouka pšeničná hladká 250 g
kakao 50 g
moučkový cukr 150 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl špetka
Krém
tvaroh 500 g
tučný, ve vaničce
smetana 120 ml
kakao 50 g
moučkový cukr 50 g
maliny 250 g
Ganache
smetana 100 ml

Postup

1

Jako první si připravíme dortovou formu. Na spodek formy dáme pečící papír a natřeme boky máslem a vysypeme kakaem. Poté zapneme troubu na 155°C.

2

Vajíčka rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky začneme šlehat s malou špetkou soli a jak se pomalu začíná tvořit pěna, začneme postupně přidávat cukr. Nakonec z toho musí vyjít pevný sníh, který i když někomu převrátíte nad hlavou zůstane v míse. Žloutky vyšleháme s máslem také do pěny. 

3

Když máme obě směsi hotové, začneme je spolu opatrně spojovat tak, aby nám bílky neklesly. Toho docílíme pomalými krouživými pohyby metličkou.

4

Mouku, kakao, sůl a kypřící prášek spolu smícháme, prosejeme a po malých částech přidáváme do vajíčkové směsi. Snažíme se co nejopatrněji tyto dvě směsi do sebe vmíchávat, jelikož pokud by nám sníh spadl, korpus by se nemusel úplně vydařit a byl by nízký a hutný.

5

Hotovou směs přelijeme do dortové formy a dáme do trouby přibližně na 45-50 minut. Zkoušku korpusu provádím vždy se špejlí – musí být suchá a nesmí na ní být přilepené těsto.

6

Jako první při přípravě krému si rozehřejeme čokoládu ve vodní lázni a necháme ji zchladnout. Smetanu, tvaroh a cukr vyšleháme do trošku řidšího krému a pomalu do něj lejeme zchladlou čokoládu a pořádně zamícháme. Nakonec do krému přijde kakao. Hotový krém dáme na chvíli do lednice a mezitím si připravíme korpus.

7

Odebereme si z malin 50 g a rozmixujeme se s 2 lžícemi vody anebo také možnost použít marmeládu s pár kapkami vody. Tímto budeme prolévat jednotlivé korpusy.

8

Korpus rozdělíme na 3 části. Vrchní část dortu dáme na spodek a polejeme ho šťávou, kterou jsme si vytvořili, natřeme krém a na ten poklademe rozpůlené maliny. Tak pokračujeme i s dalším patrem. Nakonec potřeme celý dort zvenku.

9

Ganache připravíme tak, že do hrnce nalejeme smetanu a necháme ji sevřít. Stáhneme ze sporáku a přidáme čokoládu, která se po chvilce rozpustí. Mícháním se nám z toho stane krásná, trochu řidší konzistence krému. Ten přelejeme do cukrářského nebo obyčejného sáčku a začneme lét na dort a snažíme se i trochu tvořit stékance.

10

Nakonec si dort ozdobíme podle libosti. Nejlíp čerstvým ovocem, mátou, oříšky či čokoládovými hoblinami.  

TIP na hobliny: stačí asi tak 50 g čokolády, tu rozpustíme ve vodní lázni, vylejeme na plech a rozetřeme lžící. Aby mi ta čokoláda zchladla dříve, tak jsem vytáhla krabičku se zamraženým vývarem a položila plech na ni. Poté už jsem tvořila čokoládové hobliny.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč