Když máte chuť si tochu zahřešit. Skvostný koláč s čokoládou a mandlemi si bez výčitek užijte.
Postup
Máslo a čokoládu dejte rozpustit do vodní lázně. Oddělte žloutky od bílků. Ve větší misce smíchejte 3 žloutky a cukr a pomalu směs vmíchejte do rozehřáté čokolády.Do směsi přidejte škrob a mandle, míchejte, dokud nezískáte těsto. Ze 2 bílků a soli ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.
Formu vytřete máslem, a můžete ji i vysypat trochou mouky. Těsto nalijte do formy a tu přikryjte potravinářskou fólií tak, aby srážející se pára nekapala do moučníku. Do hrnce nalijte 75 cl vody. Formu postavte do parního košíku a vložte do hrnce.
Zavřete hrnec, nastavte tlak ‚vitamin‘ a na časovači navolte čas 42 min. Hrnec postavte na sporák a začněte vařit. Jakmile se spustí časovač, můžete snížit plamen na sporáku. Na konci vaření vypněte sporák a časovač.
Na hrnci opatrně navolte pozici ‚pára‘. Odcvakněte. Otevřete hrnec, opatrně vyjměte košík s formou. Rychle sejměte fólii z formy. Nechte moučník ještě 5 minut odstát a pak jej přesuňte na talíř.