0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3462 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 287 g
Tuky 211 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když máte chuť si tochu zahřešit. Skvostný koláč s čokoládou a mandlemi si bez výčitek užijte.

Suroviny

čokoláda 160 g
hořká
máslo 80 g
na kousky
máslo 5 g
na vytření formy
vejce 2 ks
velká
žloutek 1 ks
cukr 140 g
škrob 80 g
mandle 60 g
nasekané
sůl 1 špetka

Postup

1

Máslo a čokoládu dejte rozpustit do vodní lázně. Oddělte žloutky od bílků. Ve větší misce smíchejte 3 žloutky a cukr a pomalu směs vmíchejte do rozehřáté čokolády.Do směsi přidejte škrob a mandle, míchejte, dokud nezískáte těsto. Ze 2 bílků a soli ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.

 

2

Formu vytřete máslem, a můžete ji i vysypat trochou mouky. Těsto nalijte do formy a tu přikryjte potravinářskou fólií tak, aby srážející se pára nekapala do moučníku. Do hrnce nalijte 75 cl vody. Formu postavte do parního košíku a vložte do hrnce.
 

3

Zavřete hrnec, nastavte tlak ‚vitamin‘ a na časovači navolte čas 42 min. Hrnec postavte na sporák a začněte vařit. Jakmile se spustí časovač, můžete snížit plamen na sporáku. Na konci vaření vypněte sporák a časovač.

4

Na hrnci opatrně navolte pozici ‚pára‘. Odcvakněte. Otevřete hrnec, opatrně vyjměte košík s formou. Rychle sejměte fólii z formy. Nechte moučník ještě 5 minut odstát a pak jej přesuňte na talíř.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit