Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3462 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 287 g
Tuky 211 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když máte chuť si tochu zahřešit. Skvostný koláč s čokoládou a mandlemi si bez výčitek užijte.

Související recepty

Suroviny

hořká
na kousky
na vytření formy
vejce 2 ks
velká
cukr 140 g
škrob 80 g
nasekané
sůl 1 špetka

Postup

1

Máslo a čokoládu dejte rozpustit do vodní lázně. Oddělte žloutky od bílků. Ve větší misce smíchejte 3 žloutky a cukr a pomalu směs vmíchejte do rozehřáté čokolády.Do směsi přidejte škrob a mandle, míchejte, dokud nezískáte těsto. Ze 2 bílků a soli ušlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta.

 

2

Formu vytřete máslem, a můžete ji i vysypat trochou mouky. Těsto nalijte do formy a tu přikryjte potravinářskou fólií tak, aby srážející se pára nekapala do moučníku. Do hrnce nalijte 75 cl vody. Formu postavte do parního košíku a vložte do hrnce.
 

3

Zavřete hrnec, nastavte tlak ‚vitamin‘ a na časovači navolte čas 42 min. Hrnec postavte na sporák a začněte vařit. Jakmile se spustí časovač, můžete snížit plamen na sporáku. Na konci vaření vypněte sporák a časovač.

4

Na hrnci opatrně navolte pozici ‚pára‘. Odcvakněte. Otevřete hrnec, opatrně vyjměte košík s formou. Rychle sejměte fólii z formy. Nechte moučník ještě 5 minut odstát a pak jej přesuňte na talíř.

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...