0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový koláč s pekanovými ořechy

Čokoládový koláč s pekanovými ořechy

3.8 / 5. Počet hodnocení: 36
Do hodiny Snadné 12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6077 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 555 g
Tuky 357 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hledáte recept na lehounký, nadýchaný koláč plný čokolády? Už nemusíte! Našli jsme ho, vyzkoušeli – a hrdě předáváme.

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
na kousky
máslo 100 g
krupicový cukr 80 g
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
mandle 80 g
mleté
strouhanka 5
pekanové ořechy 140 g
lze nahradit vlašskými

Postup

1

Troubu rozpalte na 180 °C. Čtvercovou pečicí formu o hraně 25 cm vyložte pečicím papírem. Čokoládu a máslo dejte v misce do mikrovlnné trouby (30 sekund na 600 W). Promíchejte a ohřívejte v mikrovlnce ještě půl minuty, aby se čokoláda i máslo úplně rozpustily. Vyjměte a vmíchejte k nim polovinu cukru a žloutky.

2

Bílky ušlehejte do polotuha, vmíchejte zbylý cukr a ještě chvíli šlehejte,až se na metlách začnou tvořit pevné špičky. Lžíci našlehaných bílků vmíchejte do rozpuštěné čokoládovo-máslové směsi spolu s mandlemi a strouhankou. Pak opatrně přimíchejte zbytek bílků.

3

Těsto nalijte do formy a posypte ořechy. Pečte, dokud hmota na povrchu nezpevní. Po vyjmutí z trouby nechte dezert ještě asi deset minut odpočívat ve formě. Teprve potom vyjměte, rozkrájejte na kostky a podávejte ke kávě či čaji.

Komentáře

Anonym

No, tak já už nevím:)) Cokoliv uvařím,nebo upeču dle Apetitu je hned snědené.:)) Tenhle koláč byl za 20 minut připravený a pečený za pul hodinky! A chuŤ?? VÝBORNÁ!! Jako v restauraci..Mňam:))

Anonym

Tenhle koláč mi byl upečen k svátku a byl vy-ni-ka-jí-cí! Už se těším na narozeniny :))

Anonym

byl moc dobrý, sice mi to moc nevyběhlo nahoru, což nevadilo, bylo to takové hutné syté. zkombinovala jsem to ještě s tím receptem se sušenými švestkami - teda použila jsem sušené brusinky namočené v rumu, které k čokoládě šly výborně - a nahoru trochu kysané smetany se zbylými brusinkami. jo a dala jsem 70% hořkou čokoládu.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit