Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (34)
Do hodiny Snadné 12 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6077 kcal
Bílkoviny 145 g
Cukr 555 g
Tuky 357 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hledáte recept na lehounký, nadýchaný koláč plný čokolády? Už nemusíte! Našli jsme ho, vyzkoušeli – a hrdě předáváme.

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
na kousky
máslo 100 g
krupicový cukr 80 g
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
mandle 80 g
mleté
strouhanka 5
pekanové ořechy 140 g
lze nahradit vlašskými

1Troubu rozpalte na 180 °C. Čtvercovou pečicí formu o hraně 25 cm vyložte pečicím papírem. Čokoládu a máslo dejte v misce do mikrovlnné trouby (30 sekund na 600 W). Promíchejte a ohřívejte v mikrovlnce ještě půl minuty, aby se čokoláda i máslo úplně rozpustily. Vyjměte a vmíchejte k nim polovinu cukru a žloutky.

2Bílky ušlehejte do polotuha, vmíchejte zbylý cukr a ještě chvíli šlehejte,až se na metlách začnou tvořit pevné špičky. Lžíci našlehaných bílků vmíchejte do rozpuštěné čokoládovo-máslové směsi spolu s mandlemi a strouhankou. Pak opatrně přimíchejte zbytek bílků.

3Těsto nalijte do formy a posypte ořechy. Pečte, dokud hmota na povrchu nezpevní. Po vyjmutí z trouby nechte dezert ještě asi deset minut odpočívat ve formě. Teprve potom vyjměte, rozkrájejte na kostky a podávejte ke kávě či čaji.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit