Postup
1
Předehřejte troubu na 375 stupňů F. Připravte 9palcovou jarní formu: Vyřízněte kruh pergamenu o velikosti odnímatelného dna pánve. Vložte pergamenový kruh na dno pánve. Odtrhněte 18palcovou hliníkovou fólii. Vycentrujte pánev na fólii a fólii zmačkejte a zmáčkněte po všech stranách pánve. (Fólie zabrání prosakování vody do formy během pečení.) Pánev odstavte.
2
Ve středním hrnci přiveďte k varu espresso, hnědý cukr a tyčinky skořice na velmi mírném ohni. Vařte, dokud sirup není velmi voňavý, asi 20 minut. Vmíchejte máslo, dokud se nerozpustí, a poté vmíchejte kajenský pepř. Dát stranou.
3
Čokoládu rozdrťte v kuchyňském robotu, dokud nebude hrubě nasekaná. Přeneste do hluboké misky. Zalijte teplým kávovým sirupem a šlehejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Vmíchejte rozšlehaná vejce, dokud se úplně nespojí. Těsto rozetřeme do připravené pánve. Vložte pánev do velké hluboké pánve nebo pekáčku a položte na mřížku trouby.
4
Nalijte tolik vody, aby sahala do poloviny stěn pánve. Pečte, dokud není střed ztuhlý a sotva se chvěje, když jemně zatřesete, 50 až 60 minut. Koláč se ochladí na pokojovou teplotu. Odstraňte fólii a nechte dort chladit na pánvi alespoň 8 hodin.
5
Přejeďte mokrým nožem po stranách pánve a poté pružinu uvolněte. Na dort položte talíř a otočte. Odstraňte dno pánve a sloupněte pergamen. Podávejte se skořicovou zmrzlinou a malinami.