0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový narozeninový dort s vůní pomeranče

Čokoládový narozeninový dort s vůní pomeranče

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro zkušené

Suroviny

korpus:

10 vajec

300 g hladké mouky

300 g cukru

30 g kakaa holandského typu

prášek do pečiva

vanilkový cukr

likér Cointre (po upečení)

krém:

3 tabulky kvalitní hořké čokolády

1,5 l šlehačky

130 g kakaa holandského typu

130 g cukru

na ozdobu:

hoblinky hořké čokolády (já používám Ledové kaštany)

plátky pomeranče

drobné domácí ozdoby z čokolády, čokoládové kuličky Ferrero Rocher... cokoliv dle fanazie :)

1) z vajec a cukru vyšleháme cca 10 minut hustou pěnu,do té postupně zašleháme i mouku, poté kakao a nakonec prášek do pečiva a vanilkový cukr

2) do vymazané a vysypané dortové formy a průměru cca 30 cm nalijeme těsto a pečeme na 180 st. cca 40 minut

3) uvaříme si těžký pařížský krém - v hrnci se silným dnem zahřejeme šlehačku a v ní rozpustíme veškeré kakao, cukr a nakonec na kousky nalámané tabulky čokolády; dáme řádně vychladit, po vychlazení ušleháme dotuha ručním šlehačem

4) když je korpus úplně vychladlý, podélně ho rozkrojíme na tří části a každou hojně prokapeme likérem Cointre, potom jednotlivé vrstvy naplníme čokoládovým krémem a sesadíme; ze všech stran dort dohladka obalíme krémem a dáme znovu vychladit

5) když je dort vychlazený a odpočatý (cca za hodinu po sesazení), ozdobíme ho podle fanazie - já jsem si den předem připravila drobné ozdoby, kdy jsem ve vodní lázni rozehřála tabulku hořké čokolády a na pečicí papír jsem plnicím sáčkem stříkala různé tvary. Stejným způsobem jsem ozdobila i plátky pomerančů a nechala v pokojové teplotě zatuhnout. Dále jsem použila hoblinky z Ledových kaštanů, kuličky Ferrero Rocher a zbytek pařížského krému. 

Autor: Nutella

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč