Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Čokoládový narozeninový dort s vůní pomeranče

Popis receptu: 

Úžasný slavnostní dort plný čokolády. U nás doma nikdo ani nedutal, dokud nebyl celý snědený. Určitě doporučuji vyzkoušet.

Autor: Kateřina John
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Pro 12 lidí
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    korpus:

    10 vajec

    300 g hladké mouky

    300 g cukru

    30 g kakaa holandského typu

    prášek do pečiva

    vanilkový cukr

    likér Cointre (po upečení)

    krém:

    3 tabulky kvalitní hořké čokolády

    1,5 l šlehačky

    130 g kakaa holandského typu

    130 g cukru

    na ozdobu:

    hoblinky hořké čokolády (já používám Ledové kaštany)

    plátky pomeranče

    drobné domácí ozdoby z čokolády, čokoládové kuličky Ferrero Rocher... cokoliv dle fanazie :)

Příprava jídla

1) z vajec a cukru vyšleháme cca 10 minut hustou pěnu,do té postupně zašleháme i mouku, poté kakao a nakonec prášek do pečiva a vanilkový cukr

2) do vymazané a vysypané dortové formy a průměru cca 30 cm nalijeme těsto a pečeme na 180 st. cca 40 minut

3) uvaříme si těžký pařížský krém - v hrnci se silným dnem zahřejeme šlehačku a v ní rozpustíme veškeré kakao, cukr a nakonec na kousky nalámané tabulky čokolády; dáme řádně vychladit, po vychlazení ušleháme dotuha ručním šlehačem

4) když je korpus úplně vychladlý, podélně ho rozkrojíme na tří části a každou hojně prokapeme likérem Cointre, potom jednotlivé vrstvy naplníme čokoládovým krémem a sesadíme; ze všech stran dort dohladka obalíme krémem a dáme znovu vychladit

5) když je dort vychlazený a odpočatý (cca za hodinu po sesazení), ozdobíme ho podle fanazie - já jsem si den předem připravila drobné ozdoby, kdy jsem ve vodní lázni rozehřála tabulku hořké čokolády a na pečicí papír jsem plnicím sáčkem stříkala různé tvary. Stejným způsobem jsem ozdobila i plátky pomerančů a nechala v pokojové teplotě zatuhnout. Dále jsem použila hoblinky z Ledových kaštanů, kuličky Ferrero Rocher a zbytek pařížského krému. 

REKLAMA

Přidat komentář