Suroviny
Korpus:
130 g kakaové sušenky
110 g rozpuštěné máslo
30 g nasekané ovesné vločky
Náplň:
250 g Philadeplphia
200 g zakysaná smetana
250 g mascarpone
150 g cukr krupice
15 g kakaový prášek
4 vejce
170 g kvalitní čokoláda
Poleva:
100 g smetany ke šlehání
85 g kvalitní čokolády
drobné lesní ovoce na dozdobení
Rozpustíme si máslo. Kakaové sušenky rozdrtíme spolu s ovesnými vločkami. Obě směsi spojíme a vyložíme jí dno i boky formy o průměru cca 22 cm.
Philadelphiu, zakysanou smetanu a mascarpone vyšleháme. Pak postupně přidáváme kakaový prášek s cukrem, vždy řádně zašleháme. Následují vejce, zašleháme jedno po druhém. Na samotný závěr vmícháme rozpuštěnou, vychladlou ale stále tekutou čokoládu.
Pečeme při teplotě 170°C, cca 1 hodinu. Po upečení necháme v pootevřené troubě vychladnout. Po úplném vychlazení dáme chladit přes noc do lednice.
Druhý den si připravíme polevu. Smetanu zahřejeme v hrnci a čekáme až se v ní rozpustí čokoláda. Vymícháme do hladké emulze, po částečném vychladnutí nalejeme na povrch cheesecake. Před krájením ještě necháme minimálně hodinu vychladit.