Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Čokoládový s ovesnými vločkami

Popis receptu: 

Hříšně čokoládový krémový dort v kombinaci s křupavými sušenkami ozvláštněnými ovesnými vločkami.

Autor: Pavla Jurková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus:

    130 g kakaové sušenky

    110 g rozpuštěné máslo

    30 g nasekané ovesné vločky

     

    Náplň:

    250 g Philadeplphia

    200 g zakysaná smetana

    250 g mascarpone

    150 g cukr krupice

    15 g kakaový prášek

    4 vejce

    170 g kvalitní čokoláda

     

    Poleva:

    100 g smetany ke šlehání

    85 g kvalitní čokolády

     

    drobné lesní ovoce na dozdobení

Příprava jídla

Rozpustíme si máslo. Kakaové sušenky rozdrtíme spolu s ovesnými vločkami. Obě směsi spojíme a vyložíme jí dno i boky formy o průměru cca 22 cm.

Philadelphiu, zakysanou smetanu a mascarpone vyšleháme. Pak postupně přidáváme kakaový prášek s cukrem, vždy řádně zašleháme. Následují vejce, zašleháme jedno po druhém. Na samotný závěr vmícháme rozpuštěnou, vychladlou ale stále tekutou čokoládu.

Pečeme při teplotě 170°C, cca 1 hodinu. Po upečení necháme v pootevřené troubě vychladnout. Po úplném vychlazení dáme chladit přes noc do lednice.

Druhý den si připravíme polevu. Smetanu zahřejeme v hrnci a čekáme až se v ní rozpustí čokoláda. Vymícháme do hladké emulze, po částečném vychladnutí nalejeme na povrch cheesecake. Před krájením ještě necháme minimálně hodinu vychladit.

REKLAMA

Přidat komentář