Čokoládový s ovesnými vločkami

Čokoládový s ovesnými vločkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Korpus:

130 g kakaové sušenky

110 g rozpuštěné máslo

30 g nasekané ovesné vločky

 

Náplň:

250 g Philadeplphia

200 g zakysaná smetana

250 g mascarpone

150 g cukr krupice

15 g kakaový prášek

4 vejce

170 g kvalitní čokoláda

 

Poleva:

100 g smetany ke šlehání

85 g kvalitní čokolády

 

drobné lesní ovoce na dozdobení

Rozpustíme si máslo. Kakaové sušenky rozdrtíme spolu s ovesnými vločkami. Obě směsi spojíme a vyložíme jí dno i boky formy o průměru cca 22 cm.

Philadelphiu, zakysanou smetanu a mascarpone vyšleháme. Pak postupně přidáváme kakaový prášek s cukrem, vždy řádně zašleháme. Následují vejce, zašleháme jedno po druhém. Na samotný závěr vmícháme rozpuštěnou, vychladlou ale stále tekutou čokoládu.

Pečeme při teplotě 170°C, cca 1 hodinu. Po upečení necháme v pootevřené troubě vychladnout. Po úplném vychlazení dáme chladit přes noc do lednice.

Druhý den si připravíme polevu. Smetanu zahřejeme v hrnci a čekáme až se v ní rozpustí čokoláda. Vymícháme do hladké emulze, po částečném vychladnutí nalejeme na povrch cheesecake. Před krájením ještě necháme minimálně hodinu vychladit.

Autor: PapiJurkova

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit