Čokoládový s ovesnými vločkami

Čokoládový s ovesnými vločkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Korpus:

130 g kakaové sušenky

110 g rozpuštěné máslo

30 g nasekané ovesné vločky

 

Náplň:

250 g Philadeplphia

200 g zakysaná smetana

250 g mascarpone

150 g cukr krupice

15 g kakaový prášek

4 vejce

170 g kvalitní čokoláda

 

Poleva:

100 g smetany ke šlehání

85 g kvalitní čokolády

 

drobné lesní ovoce na dozdobení

Rozpustíme si máslo. Kakaové sušenky rozdrtíme spolu s ovesnými vločkami. Obě směsi spojíme a vyložíme jí dno i boky formy o průměru cca 22 cm.

Philadelphiu, zakysanou smetanu a mascarpone vyšleháme. Pak postupně přidáváme kakaový prášek s cukrem, vždy řádně zašleháme. Následují vejce, zašleháme jedno po druhém. Na samotný závěr vmícháme rozpuštěnou, vychladlou ale stále tekutou čokoládu.

Pečeme při teplotě 170°C, cca 1 hodinu. Po upečení necháme v pootevřené troubě vychladnout. Po úplném vychlazení dáme chladit přes noc do lednice.

Druhý den si připravíme polevu. Smetanu zahřejeme v hrnci a čekáme až se v ní rozpustí čokoláda. Vymícháme do hladké emulze, po částečném vychladnutí nalejeme na povrch cheesecake. Před krájením ještě necháme minimálně hodinu vychladit.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit