0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládový s ovesnými vločkami

Čokoládový s ovesnými vločkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Korpus:

130 g kakaové sušenky

110 g rozpuštěné máslo

30 g nasekané ovesné vločky

 

Náplň:

250 g Philadeplphia

200 g zakysaná smetana

250 g mascarpone

150 g cukr krupice

15 g kakaový prášek

4 vejce

170 g kvalitní čokoláda

 

Poleva:

100 g smetany ke šlehání

85 g kvalitní čokolády

 

drobné lesní ovoce na dozdobení

Rozpustíme si máslo. Kakaové sušenky rozdrtíme spolu s ovesnými vločkami. Obě směsi spojíme a vyložíme jí dno i boky formy o průměru cca 22 cm.

Philadelphiu, zakysanou smetanu a mascarpone vyšleháme. Pak postupně přidáváme kakaový prášek s cukrem, vždy řádně zašleháme. Následují vejce, zašleháme jedno po druhém. Na samotný závěr vmícháme rozpuštěnou, vychladlou ale stále tekutou čokoládu.

Pečeme při teplotě 170°C, cca 1 hodinu. Po upečení necháme v pootevřené troubě vychladnout. Po úplném vychlazení dáme chladit přes noc do lednice.

Druhý den si připravíme polevu. Smetanu zahřejeme v hrnci a čekáme až se v ní rozpustí čokoláda. Vymícháme do hladké emulze, po částečném vychladnutí nalejeme na povrch cheesecake. Před krájením ještě necháme minimálně hodinu vychladit.

Autor: PapiJurkova

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč