Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládový s ovesnými vločkami

Čokoládový s ovesnými vločkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

Korpus:

130 g kakaové sušenky

110 g rozpuštěné máslo

30 g nasekané ovesné vločky

 

Náplň:

250 g Philadeplphia

200 g zakysaná smetana

250 g mascarpone

150 g cukr krupice

15 g kakaový prášek

4 vejce

170 g kvalitní čokoláda

 

Poleva:

100 g smetany ke šlehání

85 g kvalitní čokolády

 

drobné lesní ovoce na dozdobení

Autor: PapiJurkova

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...