Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cooler z bílého portského a grapefruitu

Ideální pití k bazénu, je příjemně osvěžující a obsahuje jen docela malé množství alkoholu...

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 džbán
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Nápoj

Ingredience

    • ledové kostky
    • 300 ml bílého portského vína
    • 500 ml grapefruitového toniku
    • plátky růžového grepu na ozdobení

Příprava jídla

1 Větší džbán (o objemu alespoň 1,5 l) naplňte ze 3/4 ledem, vlijte portské, grapefruitový tonik a promíchejte. Ozdobte plátky růžového grapefruitu a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Grapefruitový tonic lehce seženete on-line nebo ve vybraných obchodech či v Makru. Nic nezkazíte ani běžným tonikem a vymačkanou šťávou z grapefruitu.

TIP REDAKCE

  • Pokud chcete drinky oživit, připravte si kromě obyčejného ledu i kostky se zamraženým ovocem nebo jedlými květy. Budou drink nejen chladit, ale i zdobit.
  • Do ledu můžete zamrazit drobné letní ovoce jako maliny, borůvky nebo kousky jahod. Stejně můžete použít i kousky citronu, limetky, pomeranče či grepu.
  • Z květů se hodí ty, které se dají konzumovat: sedmikrásky, fialky, růžové lístky...
  • Zamrazit můžete také bylinky (tymián, mátu...)
     

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jamajský rumový punč

Malinové frosé

Negroni sbagliato

REKLAMA

Přidat komentář