0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čorba de burta

Čorba de burta

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Pro zkušené Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3726 kcal
Bílkoviny 289 g
Sacharidy 220 g
Tuky 176 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není dršťková jako dršťková!

Suroviny

hovězí dršťky 1 kg
možno nahradit vepřovými, očištěné, částečně předvařené
vývar zeleninový 1.5 l
vývar hovězí 1.5 l
mrkev 2 ks
oloupaná
cibule 2 ks
oloupaná
2 ks
kořenová petržel oloupaná
řapíkatý celer
oloupaný
olivový olej 2 PL
zakysaná smetana 200 ml
česnek 5 stroužek
drcený
žloutek 2 ks
libeček 1 hrst
nasekaný
sůl mořská
chilli sušené
podle chuti
citronová štáva 2 PL

Dršťky vložte do směsi obou vývarů, vařte asi 1 hodinu doměkka a průběžně sbírejte pěnu; pak je vyjměte a pokrájejte na nudličky. Mrkev, petržel, celer a cibuli nakrájejte nadrobno a opékejte 5 minut na oleji, zalijte vývarem, vložte dršťky a vařte společně asi 15 minut. Mezitím prošlehejte drcený česnek, žloutky, zakysanou smetanu a libeček, podle chuti přidejte chilli a osolte. Polévku vypněte a za stálého míchání vlijte smetanovou směs, ale již nevařte. Polévku ochutnejte, dochuťte a přikyselte citronovou šťávou. Ihned podávejte.

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit