Není dršťková jako dršťková!
Suroviny
hovězí dršťky
1
kg
možno nahradit vepřovými, očištěné, částečně předvařené
vývar zeleninový
1,5
l
vývar hovězí
1,5
l
mrkev
2
ks
oloupaná
cibule
2
ks
oloupaná
petržel
2
ks
oloupaná
řapíkatý celer
1
řapík, oloupaný
olivový olej
2
PL
zakysaná smetana
200
ml
česnek
6
stroužků
drcený
žloutek
2
ks
libeček
1
hrst
nasekaný
sůl mořská
chilli sušené
podle chuti
citronová šťáva
2
PL
Postup
1
Dršťky vložte do směsi obou vývarů, vařte asi 1 hodinu doměkka a průběžně sbírejte pěnu; pak je vyjměte a pokrájejte na nudličky. Mrkev, petržel, celer a cibuli nakrájejte nadrobno a opékejte 5 minut na oleji, zalijte vývarem, vložte dršťky a vařte společně asi 15 minut.
2
Mezitím prošlehejte drcený česnek, žloutky, zakysanou smetanu a libeček, podle chuti přidejte chilli a osolte. Polévku vypněte a za stálého míchání vlijte smetanovou směs, ale již nevařte. Polévku ochutnejte, dochuťte a přikyselte citronovou šťávou. Ihned podávejte.