Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čorba de burta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čorba de burta

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Pro zkušené Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3857 kcal
Bílkoviny 295 g
Sacharidy 244 g
Tuky 176 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není dršťková jako dršťková!

Související recepty

Suroviny

možno nahradit vepřovými, očištěné, částečně předvařené
vývar zeleninový 1,5 l
vývar hovězí 1,5 l
mrkev 2 ks
oloupaná
oloupaná
petržel 2 ks
oloupaná
řapíkatý celer 1
řapík, oloupaný
olivový olej 2 PL
česnek 6 stroužků
drcený
libeček 1 hrst
nasekaný
sůl mořská
chilli sušené
podle chuti

Postup

1

Dršťky vložte do směsi obou vývarů, vařte asi 1 hodinu doměkka a průběžně sbírejte pěnu; pak je vyjměte a pokrájejte na nudličky. Mrkev, petržel, celer a cibuli nakrájejte nadrobno a opékejte 5 minut na oleji, zalijte vývarem, vložte dršťky a vařte společně asi 15 minut.

2

Mezitím prošlehejte drcený česnek, žloutky, zakysanou smetanu a libeček, podle chuti přidejte chilli a osolte. Polévku vypněte a za stálého míchání vlijte smetanovou směs, ale již nevařte. Polévku ochutnejte, dochuťte a přikyselte citronovou šťávou. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

AD
Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep
  • Zajímavosti

Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep

Meal prep vám dokáže ušetřit spoustu času, energie i peněz. Příprava jídel dopředu se vyplatí, vždy můžete mít v lednici připravené vyvážené jídlo. To je ideální pro rušné dny, kdy nemáte tolik času, či pokud potřebujete jídlo do práce nebo...