Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čorba de burta

Není dršťková jako dršťková!

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H15M
Vaření 1:15
Polévka

Ingredience

    • 1 kg hovězích nebo telecích drštěk, očištěných a částečně předvařených
    • 1,5 l zeleninového vývaru
    • 1,5 l hovězího vývaru
    • 2 mrkve, 2 cibule, 2 kořenové petržele, řapík celeru, oloupané
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 200 ml zakysané smetany
    • 5–8 stroužků česneku, drcených
    • 2 žloutky
    • hrst čerstvého libečku, nasekaného
    • mořská sůl a mleté chilli podle chuti
    • 2 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

Dršťky vložte do směsi obou vývarů, vařte asi 1 hodinu doměkka a průběžně sbírejte pěnu; pak je vyjměte a pokrájejte na nudličky. Mrkev, petržel, celer a cibuli nakrájejte nadrobno a opékejte 5 minut na oleji, zalijte vývarem, vložte dršťky a vařte společně asi 15 minut. Mezitím prošlehejte drcený česnek, žloutky, zakysanou smetanu a libeček, podle chuti přidejte chilli a osolte. Polévku vypněte a za stálého míchání vlijte smetanovou směs, ale již nevařte. Polévku ochutnejte, dochuťte a přikyselte citronovou šťávou. Ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hospodská dršťková polévka

Dršťky po italsku

Dršťky po kreolsku

Zadělávané dršťky

REKLAMA

Přidat komentář