Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 30 min
3,8 (148x)
1. 12. 2024
Croque monsieur
Apetit
Croque monsieur
Apetit


Velmi snadné
< 30 min
3,8 (148x)

Croque monsieur není žádný obyčejný toust. Kvalitní sýr, spousta bylinek a jemný bešamel povýší plátky toustového chleba na luxusní večeři. Vše zapečte a ještě teplé tousty podávejte s nakládanou okurkou nebo kapary. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1683.25 kcal
  • Bílkoviny 86 g
  • Sacharidy 163 g
  • Tuky 72.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,8/5

Hodnocení receptu

3,8/5
(148 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/12

Prosincový Apetit, nejočekávanější vydání roku, vychází už 16. 11. Na jeho stránky jsme sepsali vše, co budete potřebovat k prožití těch nejkouzelnějších Vánoc. Z perníku upečeme stromeček, chaloupku i adventní kalendář. Máme pro vás spoustu tipů na dárky, včetně těch jedlých. Helena Fléglová vás například ve své Cukrářské akademii zasvětí do tajů čokolády a ukáže vám, jak na luxusní pralinky. Péct cukroví budeme hned dvakrát – nejdříve v duchu prvorepublikových tradic a elegance, podruhé pak s Mirkou van Gils Slavíkovou z její kuchařky Štědré a voňavé. Vyhneme se všem potenciálním zádrhelům a díky vánočkovému manuálu na stůl postavíme dokonalou vánočku. Stačí pár triků a štědrovečerní menu připravíme tak, aby chutnalo malým i velkým. Další sváteční dny můžete blízké pozvat na husí, vepřovou či dýňovou pečínku či na luxusní svíčkovou. Tu díky receptu krok za krokem zvládnete i v případě, že jste ji doteď odkládali. Nejen svátečními pokrmy je ovšem člověk v prosinci živ, a proto jsme sepsali i mnoho rychlých lahodných nápadů na obědy a večeře, které vás zasytí a zahřejí. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Italský smažák

Mozzarella in carrozza: Italská odpověď na český smažák. Z talíře zmizí během chvíle

Původně to byl způsob, jak využít zbytky chleba a sýra, dnes je jedním z nejoblíbenějších smažených jídel nejen v ulicích Neapole. Mozzarella in carrozza je jedním z těch jídel, která si vás okamžitě získají (obzvlášť, pokud jste milovníci smaženého sýra). Kdo by odolal křupavé kůrce a vláčné, jemné mozzarelle, která se tak krásně táhne? Připravte si ji doma i vy a vězte, že zmizí z talíře dřív, než stačíte říct "buon appetito“.