Čtvero příloh k chobotnici

Čtvero příloh k chobotnici
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Čtvero příloh k chobotnici

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2329 kcal
Bílkoviny 28 g
Cukr 176 g
Tuky 156 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinované, a přitom snadné přílohy umocní finální dojem z grilované chobotnice.

Suroviny

NA POMERANČOVÉ PYRÉ
mrkev 4 ks
pomerančová šťáva 200 ml
máslo 100 g
sůl mořská
NA PAPRIKY
červená paprika 2 ks
máslo 2 PL
olivový olej 2 PL
vývar 100 ml
z chobotnice
sůl mořská
NA BRAMBŮRKY
brambory 4 ks
nové, uvařené ve slupce
tymián 4 snítky
olivový olej 1 PL
sůl vločková
pepř
NA VANILKOVOU PĚNU
vývar 500 ml
z chobotnice
vanilkový lusk 0.5 ks
vyškrábnutá dřeň
nepovinně - 1 g lecitinu, nemusí být (koupíte v lékárnách jako doplněk stravy v prášku či granulích)

Postup

1

Pomerančové pyré

  • Mrkev nakrájejte na tenké plátky. Opékejte ji velmi zvolna na másle, aby nezhnědla.
  • Přilijte džus a vařte půl hodiny zcela doměkka. Umixujte dohladka, případně propasírujte a osolte.
 
2

Papriky

  • Papriky potřete olejem a opékejte, až slupka zčerná. Přetáhněte je fólií, po chvíli rozpulte a oloupejte.
  • Odstraňte semena i žebra. Z dužiny vykrojte kolečka a prohřejte je v dochuceném vývaru s máslem.
 
3

Brambory

  • Rozpůlené brambory opečte dozlatova na oleji s tymiánem. Nakonec opepřete a posypte vločkami soli.
 
4

Vanilková pěna

  • Vývar svařte na polovinu s dření z vanilkového lusku. Dochuťte solí, vmíchejte lecitin a napěňte mixérem.
 
5

Servírování a zdobení

  • Pomerančové pyré naneste lžící na talíře. Okolo rozložte kolečka paprik a opečené brambůrky.
  • Dvojchapadlo rozdělte na dvě části a jedno celé větší chapadlo položte na střed talíře.
  • Druhé chapadlo rozkrojte na tři díly a naaranžujte na talíř. Ozdobte lístky lichořeřišnice.
  • Nakonec sem tam naneste lžící vanilkovou pěnu. Podávejte se zbylými lístky lichořeřišnice.
 

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit