0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čtvero příloh k chobotnici

Čtvero příloh k chobotnici
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Čtvero příloh k chobotnici

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2399 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 188 g
Tuky 156 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinované, a přitom snadné přílohy umocní finální dojem z grilované chobotnice.

Suroviny

NA POMERANČOVÉ PYRÉ
mrkev 4 ks
pomerančová šťáva 200 ml
máslo 100 g
sůl mořská
NA PAPRIKY
paprika červená 2 ks
máslo 2 PL
olivový olej 2 PL
vývar 100 ml
z chobotnice
sůl mořská
NA BRAMBŮRKY
brambory 4 ks
nové, uvařené ve slupce
tymián 4 snítky
olivový olej 1 PL
sůl vločková
pepř
NA VANILKOVOU PĚNU
vývar 500 ml
z chobotnice
vanilkový lusk ½ ks
vyškrábnutá dřeň
nepovinně - 1 g lecitinu, nemusí být (koupíte v lékárnách jako doplněk stravy v prášku či granulích)

Postup

1

Pomerančové pyré

  • Mrkev nakrájejte na tenké plátky. Opékejte ji velmi zvolna na másle, aby nezhnědla.
  • Přilijte džus a vařte půl hodiny zcela doměkka. Umixujte dohladka, případně propasírujte a osolte.
 
2

Papriky

  • Papriky potřete olejem a opékejte, až slupka zčerná. Přetáhněte je fólií, po chvíli rozpulte a oloupejte.
  • Odstraňte semena i žebra. Z dužiny vykrojte kolečka a prohřejte je v dochuceném vývaru s máslem.
 
3

Brambory

  • Rozpůlené brambory opečte dozlatova na oleji s tymiánem. Nakonec opepřete a posypte vločkami soli.
 
4

Vanilková pěna

  • Vývar svařte na polovinu s dření z vanilkového lusku. Dochuťte solí, vmíchejte lecitin a napěňte mixérem.
 
5

Servírování a zdobení

  • Pomerančové pyré naneste lžící na talíře. Okolo rozložte kolečka paprik a opečené brambůrky.
  • Dvojchapadlo rozdělte na dvě části a jedno celé větší chapadlo položte na střed talíře.
  • Druhé chapadlo rozkrojte na tři díly a naaranžujte na talíř. Ozdobte lístky lichořeřišnice.
  • Nakonec sem tam naneste lžící vanilkovou pěnu. Podávejte se zbylými lístky lichořeřišnice.
 

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč