0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čtvero příloh k chobotnici

Čtvero příloh k chobotnici
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Čtvero příloh k chobotnici

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2399 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 188 g
Tuky 156 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinované, a přitom snadné přílohy umocní finální dojem z grilované chobotnice.

Suroviny

NA POMERANČOVÉ PYRÉ
mrkev 4 ks
pomerančová šťáva 200 ml
máslo 100 g
sůl mořská
NA PAPRIKY
paprika červená 2 ks
máslo 2 PL
olivový olej 2 PL
vývar 100 ml
z chobotnice
sůl mořská
NA BRAMBŮRKY
brambory 4 ks
nové, uvařené ve slupce
tymián 4 snítky
olivový olej 1 PL
sůl vločková
pepř
NA VANILKOVOU PĚNU
vývar 500 ml
z chobotnice
vanilkový lusk 0.5 ks
vyškrábnutá dřeň
nepovinně - 1 g lecitinu, nemusí být (koupíte v lékárnách jako doplněk stravy v prášku či granulích)

Postup

1

Pomerančové pyré

  • Mrkev nakrájejte na tenké plátky. Opékejte ji velmi zvolna na másle, aby nezhnědla.
  • Přilijte džus a vařte půl hodiny zcela doměkka. Umixujte dohladka, případně propasírujte a osolte.
 
2

Papriky

  • Papriky potřete olejem a opékejte, až slupka zčerná. Přetáhněte je fólií, po chvíli rozpulte a oloupejte.
  • Odstraňte semena i žebra. Z dužiny vykrojte kolečka a prohřejte je v dochuceném vývaru s máslem.
 
3

Brambory

  • Rozpůlené brambory opečte dozlatova na oleji s tymiánem. Nakonec opepřete a posypte vločkami soli.
 
4

Vanilková pěna

  • Vývar svařte na polovinu s dření z vanilkového lusku. Dochuťte solí, vmíchejte lecitin a napěňte mixérem.
 
5

Servírování a zdobení

  • Pomerančové pyré naneste lžící na talíře. Okolo rozložte kolečka paprik a opečené brambůrky.
  • Dvojchapadlo rozdělte na dvě části a jedno celé větší chapadlo položte na střed talíře.
  • Druhé chapadlo rozkrojte na tři díly a naaranžujte na talíř. Ozdobte lístky lichořeřišnice.
  • Nakonec sem tam naneste lžící vanilkovou pěnu. Podávejte se zbylými lístky lichořeřišnice.
 

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit