Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (4x)
14. 3. 2019
Čtyřvrstvý dort z hořké a bílé čokolády s mátou
Čtyřvrstvý dort z hořké a bílé čokolády s mátou


Snadné
> 60 min
5,0 (4x)

1. Troubu předehřejeme na 165 stupňů.  Dortovou formu o průměru 20 cm si vyložíme pečicím papírem. Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Pak vmícháme žloutky a vanilkový extrakt. Bílky vyšleháme společně s cukrem a opatrně po částech vmícháme do čokoládové směsi.

Přendáme do připravené dortové formy a dáme péct asi na 40 minut do předehřáté trouby. Dort vyběhne do výšky, ale po vychládnutí trochu spadne.

2. Troubu předehřejeme na 165 stupňů a dortovou formu o průměru 20 cm si vyložíme pečicím papírem. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Vyšleháme mascarpone s cukrem a kakaem, poté přidáme zakysanou smetanu a vanilkový extrakt. Vejce opatrně zašlehejte jedno po druhém. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu a dobře promícháme. Nalijeme do připravené formy a dáme asi na 30 minut péct do vyhřáté trouby. Necháme vychladnout a uložíme aslespoň na dvě hodiny do lednici, ale klidně i přes noc.

 

3. Čokoládu rozpustíme a necháme vychladnout. Mátové lístky rozmixujeme v mixéru s trochou smetany a přídáme k čokoládě.Zbylou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha a opatrně vmícháme čokoládovo-mátovou směs. Zpočátku se čokoláda od smetany bude oddělovat, ale po delším míchání se vše krásně spojí. Je však důležité, aby čokoláda byla vychladlá.

 

4. Nasekanou čokoládu zalijemehorkou smetanou. Necháme chvilku odstát a pak vymícháme do hladké emulze. Necháme chvilku zchladnout, aby ganache zhoustla.

 

5. Vychladlý korpus dáme na tác a seřízneme do roviny, na něj opatrně položíme vrstvu cheesecaku a navrch rozetřeme vrstvu krému z máty a bílé čokolády. Pak si vezmeme čokoládovou ganache a dort polijeme. Na bocích uhladíme dortovým nožem. Ozdobit dort můžeme podle fantazie, já jsem použila čokoládové hoblinky a lístky máty.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu