Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čtyřvrstvý dort z hořké a bílé čokolády s mátou

Čtyřvrstvý dort z hořké a bílé čokolády s mátou

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Čokoládový korpus:

85 g másla

220 g bílé čokolády

4 velká vejce

1 lžička vanilkového extraktu

30 g třtinového cukru

 

Čokoládový cheesecake:

120 g hořké čokolády (alespoň 72%)

360 g mascarpone (nebo krémového sýra, popř. kombinace obou)

80 g krupicového cukru

2 vejce

3 lžíce holandského kakaa

2 lžíce zakysané smetany

1 lžička vanilkového extraktu

 

Krém z bílé čokolády s mátou:

450 ml smetany ke šlehání (min. 33% )

300 g bílé čokolády

1 vanilkový cukr

hrst mátových lístků

 

 

Čokoládová ganache:

 300 ml smetany

 300 g hořké čokolády

 

Apetit magazín