Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou

Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

300g  sušienok Lotus

120g masla

Plnka:

625g krémového syra Philadelphia (5 balení)

300g bielej čokolády

200g kyslej smotany

2 vajíčka 

vanilková pasta prípadne extrakt

Na dokončenie:

200g mrazených čučoriedok

citronová šťava a cukor podla chuti 

1 čajová lyžička kukuričného škrobu

2-3 balenia čerstvých čučoriedok

lístky mäty na ozdobenie

Postup:

V mixéri si rozdrobíme šušienky a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmesou vystelieme spodok aj boky tortovej formy o velkosti 21 cm. Takto pripravený kopus dáme do chladničky. Bielu čokoládu si roztopíme na miernom ohni (pozor biela čokolada sa pri vysokých teplotách rada zrazí, takže tu naozaj platí že pomaly dalej zájdeš..). Medzitým si na nízkých otáčkach zmiešame ostatné ingrediencie na plnku a rozpustenú mierne vychadenú čokoládu pridáme nakoniec.Takto pripravenú plnku nalejeme na korpus a dáme piecť do rury vyhriatej na 135 °C zhruba 85 minút. Po upečení vypneme rúru a cheesecake necháme vychladnúť na mriežke. Po vychladnutí dáme cheesecake stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc. Mrazené čučoriedky si necháme povoliť pri izbovej teplote, dáme ich do randlíku spolu s citrónovou šťavou a cukrom a necháme zovrieť (ja som dala šťavu z polky citróna a zhruba 1 čajovú lyžičku cukru). Zmiešame si kukuričný škrob s troškou vody alebo šťavy z čučoriedok a za stáleho miešania prilejeme do randlíku. Čučoriedkovú omáčku nalejeme na stuhnutý cheesecake, ozdobíme čerstvými čučoriedkami a lístkami mäty. 

Autor: Romana333

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit