0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou

Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou

Hodnocení receptu
4.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

300g  sušienok Lotus

120g masla

Plnka:

625g krémového syra Philadelphia (5 balení)

300g bielej čokolády

200g kyslej smotany

2 vajíčka 

vanilková pasta prípadne extrakt

Na dokončenie:

200g mrazených čučoriedok

citronová šťava a cukor podla chuti 

1 čajová lyžička kukuričného škrobu

2-3 balenia čerstvých čučoriedok

lístky mäty na ozdobenie

Postup:

V mixéri si rozdrobíme šušienky a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmesou vystelieme spodok aj boky tortovej formy o velkosti 21 cm. Takto pripravený kopus dáme do chladničky. Bielu čokoládu si roztopíme na miernom ohni (pozor biela čokolada sa pri vysokých teplotách rada zrazí, takže tu naozaj platí že pomaly dalej zájdeš..). Medzitým si na nízkých otáčkach zmiešame ostatné ingrediencie na plnku a rozpustenú mierne vychadenú čokoládu pridáme nakoniec.Takto pripravenú plnku nalejeme na korpus a dáme piecť do rury vyhriatej na 135 °C zhruba 85 minút. Po upečení vypneme rúru a cheesecake necháme vychladnúť na mriežke. Po vychladnutí dáme cheesecake stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc. Mrazené čučoriedky si necháme povoliť pri izbovej teplote, dáme ich do randlíku spolu s citrónovou šťavou a cukrom a necháme zovrieť (ja som dala šťavu z polky citróna a zhruba 1 čajovú lyžičku cukru). Zmiešame si kukuričný škrob s troškou vody alebo šťavy z čučoriedok a za stáleho miešania prilejeme do randlíku. Čučoriedkovú omáčku nalejeme na stuhnutý cheesecake, ozdobíme čerstvými čučoriedkami a lístkami mäty. 

Autor: Romana333

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit