Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou

Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

300g  sušienok Lotus

120g masla

Plnka:

625g krémového syra Philadelphia (5 balení)

300g bielej čokolády

200g kyslej smotany

2 vajíčka 

vanilková pasta prípadne extrakt

Na dokončenie:

200g mrazených čučoriedok

citronová šťava a cukor podla chuti 

1 čajová lyžička kukuričného škrobu

2-3 balenia čerstvých čučoriedok

lístky mäty na ozdobenie

Postup:

V mixéri si rozdrobíme šušienky a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmesou vystelieme spodok aj boky tortovej formy o velkosti 21 cm. Takto pripravený kopus dáme do chladničky. Bielu čokoládu si roztopíme na miernom ohni (pozor biela čokolada sa pri vysokých teplotách rada zrazí, takže tu naozaj platí že pomaly dalej zájdeš..). Medzitým si na nízkých otáčkach zmiešame ostatné ingrediencie na plnku a rozpustenú mierne vychadenú čokoládu pridáme nakoniec.Takto pripravenú plnku nalejeme na korpus a dáme piecť do rury vyhriatej na 135 °C zhruba 85 minút. Po upečení vypneme rúru a cheesecake necháme vychladnúť na mriežke. Po vychladnutí dáme cheesecake stuhnúť do chladničky, najlepšie cez noc. Mrazené čučoriedky si necháme povoliť pri izbovej teplote, dáme ich do randlíku spolu s citrónovou šťavou a cukrom a necháme zovrieť (ja som dala šťavu z polky citróna a zhruba 1 čajovú lyžičku cukru). Zmiešame si kukuričný škrob s troškou vody alebo šťavy z čučoriedok a za stáleho miešania prilejeme do randlíku. Čučoriedkovú omáčku nalejeme na stuhnutý cheesecake, ozdobíme čerstvými čučoriedkami a lístkami mäty. 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit