0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketová nádivka

Cuketová nádivka

Hodnocení receptu
3.1 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7697 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 197 g
Tuky 676 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

máslo
na vymazání formy
strouhanka
na vysypání formy
cuketa 2 ks
menší, lze nahradit dýní
cibule 2 ks
velké, nakrájemné najemno
slanina 300 g
nakrájená na kostičky, lze nahradit špkáčkem
sýr 150 g
strouhaný, např. eidam
mouka pšeničná hrubá 200 g
olej 6
pokapat nahoře
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
sůl
pepř

Postup

1

Torubu předehřát na 180°C (horkovzušnou na 160°C).

2

Vymažte a vysypte zapékací formu o rozměrech cca 20x30cm.

3

Cukety i se slupkou nastouhejte a v misce promíchejte se všemi ostatními ingrediencmi kromě bílků, osolte, opepřete.

4

V čisté misce ušlehejte bílky a opatrně je spojte s cuketotvou směsí.

5

Vše vlijte do pečící formy a pečte dozlatova cca 30 minut.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: clarion

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit