Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cuketové placky s medovou zálivkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.9/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Na 12 placek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1159 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 80 g
Tuky 61 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Placičky potěší skoro každého. Navíc v této podobě obvykle snědí zeleninu i ti, kdo se jí jinak snaží vyhnout. Medová zálivka s chilli je navíc pozvedne na zcela novou úroveň. Stala se jedním z bezkonkurenčních hitů našeho letního focení. 

Suroviny

maximálně 500 g celkem, nastrouhaná
sůl ½ ČL
mouka rýžová 20 g
nebo kukuřičný škrob
kypřicí prášek do pečiva ¼ ČL
sezamová semínka 2 PL
opražená + na posypání
pepř barevný ¼ ČL
mletý
máta 2 ČL
nebo petrželka
nastrouhaný
vejce 2 ks
velká
jarní cibulka 2 ks
nakrájená natenko
řepkový olej
na smažení
sůl vločková
k podávání
bylinky
čerstvé, na ozdobení – např. máta, koriandr, petrželka (nemusí být)
Na medovou zálivku
med 2 PL
chilli sušené ½ ČL
vločky nebo nitky
najemno nastrouhaná ze 2 citronů

Postup

1

Cukety dejte do síta a osolte (1/2 lžičky soli). Nechte 30 minut vykapávat.

2

Na medovou zálivku prohřejte v minirendlíčku med, 2 lžíce vody, chilli vločky či nitky a citronovou kůru. Zhruba po 3 minutách by směs měla připomínat sirup, což je váš cíl. Odstavte a odložte. 

3

Z vykapaných cuket vymačkejte co možná nejvíc tekutiny. V míse smíchejte oba druhy mouky, kypřicí prášek, sezam a pepř. Přidejte mátu, haloumi a cuketu, zlehka promíchejte. Pak do mísy rozklepněte vejce, přisypte jarní cibulky a vmíchejte je do směsi vidličkou. Vytvořte husté těstíčko. 

4

Ve velké nepřilnavé pánvi s těžkým dnem rozehřejte 1 lžíci oleje a rozlijte ji po dně. Na každou placičku dejte na pánev 2 vrchovaté lžíce těstíčka a zploštěte je obracečkou. Opékejte pár minut dozlatova, obraťte a opět zploštěte obracečkou. Opékejte dalších pár minut dozlatova a tak, aby byly propečené. Osušte na papírových utěrkách a posypte troškou vločkové soli. Podávejte s medovou zálivkou a posypané dalším sezamem, popřípadě ozdobené čerstvými bylinkami.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč