0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketové zelí

Cuketové zelí

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 196 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 12 g
Tuky 15 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato jednoduchá příloha je chutnou alternativou, jak zpracovat cuketu. Cuketové zelí se výborně hodí k masovým karbanátkům, ale můžete si jej dopřát i samotné – například s čerstvým křupavým chlebem, jako lehkou letní večeři.

 

Suroviny

cuketa 1 ks
cibule 1 ks
rostlinný olej 1 PL
sůl
kmín
ocet

Postup

1

Cuketu dobře omyjte a nastrouhejte. Pokud nemáte rádi cuketovou slupku, můžete ji odstranit. Jídlu však nijak nevadí. Cuketu můžete nastrouhat na hrubém struhadle, nebo – chcete-li vytvořit efektnější pokrm, tak i na jemné plátky.

2

Nastrouhanou cuketu jemně posolte a nechte chvilku postát, aby pustila šťávu.

3

Potom ji v čisté plátěné utěrce dobře vyždímejte a zbavte co nejvíce přebytečné tekutiny.

 
4

Cibuli nakrájejte na jemno a orestujte na oleji dozlatova.

5

Přidejte dobře vyždímanou cuketu a několik minut duste. Cuketa nepotřebuje příliš dlouhou přípravu. Změklá bude za pár minut.

6

Ochuťte připravené cuketové zelí kmínem. octem a podle potřeby ještě přisolte.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit