Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.8/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 196 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 12 g
Tuky 15 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato jednoduchá příloha je chutnou alternativou, jak zpracovat cuketu. Cuketové zelí se výborně hodí k pečenému masu, ale můžete si jej dopřát i samotné – například s čerstvým křupavým chlebem, jako lehkou letní večeři. Cuketové zelí je další super tip, jak zpracovat cuketu a přitom si pochutnat.

 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
sůl
ocet

Postup

1

Cuketu dobře omyjte a nastrouhejte. Pokud nemáte rádi cuketovou slupku, můžete ji odstranit. Jídlu však nijak nevadí. Cuketu můžete nastrouhat na hrubém struhadle, nebo chcete-li vytvořit efektnější pokrm, tak i na jemné plátky (např. škrabkou na brambory).

2

Nastrouhanou cuketu jemně posolte a nechte chvilku postát, aby pustila šťávu.

3

Potom ji v čisté plátěné utěrce dobře vyždímejte a zbavte co nejvíce přebytečné tekutiny.

 
4

Cibuli nakrájejte na jemno a orestujte na oleji dozlatova.

5

Přidejte dobře vyždímanou cuketu a několik minut duste. Cuketa nepotřebuje příliš dlouhou přípravu. Změklá bude za pár minut.

6

Ochuťte připravené cuketové zelí kmínem, octem a podle potřeby ještě přisolte.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...