Tato jednoduchá příloha je chutnou alternativou, jak zpracovat cuketu. Cuketové zelí se výborně hodí k pečenému masu, ale můžete si jej dopřát i samotné – například s čerstvým křupavým chlebem, jako lehkou letní večeři. Cuketové zelí je další super tip, jak zpracovat cuketu a přitom si pochutnat.
Postup
Cuketu dobře omyjte a nastrouhejte. Pokud nemáte rádi cuketovou slupku, můžete ji odstranit. Jídlu však nijak nevadí. Cuketu můžete nastrouhat na hrubém struhadle, nebo chcete-li vytvořit efektnější pokrm, tak i na jemné plátky (např. škrabkou na brambory).
Nastrouhanou cuketu jemně posolte a nechte chvilku postát, aby pustila šťávu.
Potom ji v čisté plátěné utěrce dobře vyždímejte a zbavte co nejvíce přebytečné tekutiny.
Cibuli nakrájejte na jemno a orestujte na oleji dozlatova.
Přidejte dobře vyždímanou cuketu a několik minut duste. Cuketa nepotřebuje příliš dlouhou přípravu. Změklá bude za pár minut.
Ochuťte připravené cuketové zelí kmínem, octem a podle potřeby ještě přisolte.
Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com