0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cuketové zelí

Cuketové zelí

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 196 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 12 g
Tuky 15 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato jednoduchá příloha je chutnou alternativou, jak zpracovat cuketu. Cuketové zelí se výborně hodí k masovým karbanátkům, ale můžete si jej dopřát i samotné – například s čerstvým křupavým chlebem, jako lehkou letní večeři.

 

Suroviny

cibule 1 ks
rostlinný olej 1 PL
sůl
kmín
ocet

Postup

1

Cuketu dobře omyjte a nastrouhejte. Pokud nemáte rádi cuketovou slupku, můžete ji odstranit. Jídlu však nijak nevadí. Cuketu můžete nastrouhat na hrubém struhadle, nebo – chcete-li vytvořit efektnější pokrm, tak i na jemné plátky.

2

Nastrouhanou cuketu jemně posolte a nechte chvilku postát, aby pustila šťávu.

3

Potom ji v čisté plátěné utěrce dobře vyždímejte a zbavte co nejvíce přebytečné tekutiny.

 
4

Cibuli nakrájejte na jemno a orestujte na oleji dozlatova.

5

Přidejte dobře vyždímanou cuketu a několik minut duste. Cuketa nepotřebuje příliš dlouhou přípravu. Změklá bude za pár minut.

6

Ochuťte připravené cuketové zelí kmínem. octem a podle potřeby ještě přisolte.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč