Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
toust
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1644 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 92 g
Tuky 81 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Po těchhle báječně pálivých toustech bývá žízeň, tak se před posezením dobře zásobte!

Suroviny

olej 2 PL
pokrájená
kari koření 1 PL
kmín 1 PL
drcený
vývar 200 ml
worcesterská omáčka 2 PL
podle chuti
sůl
pepř
tymián
strouhaný
nebo bageta

Postup

1

Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět cibuli, přidejte papriku, kari a drcený kmín.

2

Rychle promíchejte, aby paprika nezhořkla, a přihoďte mleté maso. Osmahněte ho, podlijte vývarem a pak dvacet minut duste.

3

Přidejte ořechy, worcester, kečup, nasekané feferonky a najemno nastrouhané brambory. Ještě asi tak pět minut poduste.

4

Směs osolte, opepřete a ochuťte částí tymiánu. Namažte na pečivo, posypte sýrem i zbylým tymiánem a dejte zapéct do trouby, dokud se sýr neroztaví.

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...