Ostrý likér s chilli papričkou se krásně vyjímá v průhledné skleněné lahvi s patentním uzávěrem. Dárkové balení doplňují malé skleničky.
Suroviny
Postup
1
Svařte 300 g krupicového cukru s 250 ml vody, až se rozpustí. Sirup smíchejte se 4 pokrájenými zelenými jalapeño papričkami (včetně semen) a 750 ml vodky. Nechte v uzavřené lahvi týden louhovat.
2
Potom rozlijte do ozdobných lahví a ozdobte dalšími jalapeños v celku. Podává se vychlazené. Vydrží nejméně 1 měsíc.
TIPY & TRIKY
Ďábelský likér lze připravit i z jiných druhů chilli papriček, pozor ale na rozdíly v pálivosti! Dlouhé červené chilli papričky můžete dát do likéru čtyři, ale třeba drobných papriček s názvem ptačí oko nebo ultraostrých bachratých habanero stačí mnohem méně.