0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ďábelský likér

Ďábelský likér
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ďábelský likér

3.8 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 14505 kcal
Bílkoviny 400 g
Sacharidy 2300 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostrý likér s chilli papričkou se krásně vyjímá v průhledné skleněné lahvi s patentním uzávěrem. Dárkové balení doplňují malé skleničky.

Suroviny

krupicový cukr 300 g
jalapeño 4 ks
zelené, plus na ozdobu
vodka 750 ml

1 Svařte 300 g krupicového cukru s 250 ml vody, až se rozpustí. Sirup smíchejte se 4 pokrájenými zelenými jalapeño papričkami (včetně semen) a 750 ml vodky. Nechte v uzavřené lahvi týden louhovat.

2 Potom rozlijte do ozdobných lahví a ozdobte dalšími jalapeños v celku. Podává se vychlazené. Vydrží nejméně 1 měsíc.

TIPY & TRIKY
Ďábelský likér lze připravit i z jiných druhů chilli papriček, pozor ale na rozdíly v pálivosti! Dlouhé červené chilli papričky můžete dát do likéru čtyři, ale třeba drobných papriček s názvem ptačí oko nebo ultraostrých bachratých habanero stačí mnohem méně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit