Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ďábelský likér
Ďábelský likér
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ďábelský likér

4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 14505 kcal
Bílkoviny 400 g
Sacharidy 2300 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostrý likér s chilli papričkou se krásně vyjímá v průhledné skleněné lahvi s patentním uzávěrem. Dárkové balení doplňují malé skleničky.

Suroviny

zelené, plus na ozdobu
vodka 750 ml

Postup

1

Svařte 300 g krupicového cukru s 250 ml vody, až se rozpustí. Sirup smíchejte se 4 pokrájenými zelenými jalapeño papričkami (včetně semen) a 750 ml vodky. Nechte v uzavřené lahvi týden louhovat.

2

Potom rozlijte do ozdobných lahví a ozdobte dalšími jalapeños v celku. Podává se vychlazené. Vydrží nejméně 1 měsíc.

TIPY & TRIKY
Ďábelský likér lze připravit i z jiných druhů chilli papriček, pozor ale na rozdíly v pálivosti! Dlouhé červené chilli papričky můžete dát do likéru čtyři, ale třeba drobných papriček s názvem ptačí oko nebo ultraostrých bachratých habanero stačí mnohem méně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/12

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...