Daňčí roštěnky po burgundsku

Daňčí roštěnky po burgundsku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1231 kcal
Bílkoviny 45 g
Cukr 123 g
Tuky 41 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Dančí maso je chutné, křehké a šťavnaté! Tedy přesně takové jaké by ideální maso mělo být. Dejte mu šanci a vyzkoušejte náš recept na daňčí roštěnky!

Suroviny

1 kg
dančí hřbet bez kosti
sůl a pepř
rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
kořenová zelenina
2 mrkve, 1 petržel, 1/4 celeru, nakrájená na kostky
divoké koření
2 bobkové listy, po 7 kuličkách pepře a nového koření, 5 jalovčinek
ocet 25 ml
víno červené 200 ml
vývar hovězí 1 l
mouka pšeničná hladká 30 g
rybízový džem 25 g
citron 1 ks
přepůlený
krupicový cukr
dle potřeby
rýže dušená
k podávání

1 Vykostěné maso odblaňte a nakrájejte na plátky. Mírně naklepejte a osolte i opepřete. Na oleji je zprudka opečte a dejte stranou. V uvolněné hluboké pánvi opečte na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Zastříkněte octem, přidejte divoké koření, vraťte maso a přiklopené duste 50 minut nebo do změnknutí. Občas zamíchejte. Nejdříve podlévejte vínem, potom podle potřeby vývarem. 

2 Měkké roštěnky vyjměte a šťávu zaprašte moukou. Zalijte 500 ml vývaru a rozmíchejte. Přidejte rybízový džem a přepůlený citron, dochuťte cukrem a provářejte za občasného míchání ještě 30 minut. Proceďte přes husté síto zpět na maso, prohřejte a podávejte nejlépe s dušenou rýží. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit