Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Datlová zmrzlina s chilli a mandarinkovou omáčkou
Datlová zmrzlina s chilli a mandarinkovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Datlová zmrzlina s chilli a mandarinkovou omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3283 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 308 g
Tuky 185 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zakončete dokonalou vegetariánskou hostinu neodolatelným dezertem. Sladká datlová zmrzlina se špetkou chilli a svěží mandarinkovou omáčkou je přesně to pravé!

Suroviny

mléko 250 ml
dřeň vyškrábnutá
vejce 2 ks
velikost M
z vajec velikosti M
datle 200 g
bez pecek a nadrobno
čerstvá, červená, podlouhlá, nakrájená nadrobno
chilli sušené ½ PL
drcené
máta
čerstvá, na ozdobení
voda
z pomerančových květů (nemusí být)
Na mandarinkovou omáčku
třtinový cukr 1 PL
oloupaná a na kolečka

Postup

1

V rendlíku přiveďte k varu mléko a smetanu s vanilkovou dření a cukrem, pak hned odstavte. Do žáruvzdorné mísy dejte vejce a žloutky, postavte ji nad horkou vodní lázeň a za stálého míchání postupně přilévejte vanilkové mléko. Hmotu vyšlehejte metlou do bledé husté, líně tekoucí pěny (může to trvat i 15 minut) a pak ji prolijte přes síto. Pozor, pěnu nesmíte přehřát, aby se v ní nesrazilo vejce.

2

Vmíchejte datle a čerstvou i sušenou chilli papričku. Nalijte do zmrzlinovače a nechte zmrazit dokrémova. (Nemáte-li přístroj, nalijte směs do zapékací mísy či jiné vhodné nádoby a vložte ji na cca 6 hodin do mrazáku. V průběhu mrazení ji každou půlhodinu promíchejte.)

3

Mezitím připravte omáčku. V rendlíčku přiveďte k varu víno a cukr, vložte nakrájené mandarinky. Znovu přiveďte k varu, odstavte a nechte vychladnout. K podávání rozdělte kolečka mandarinek z omáčky do sklenek na poháry, na ně naporcujte zmrzlinu, pokropte trochou omáčky a oz- dobte mátou a semeny z granátového jablka (můžete je navíc decentně ovonět vodou z pomerančových květů).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč