Delikátní carbonara

Delikátní carbonara

2.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11031 kcal
Bílkoviny 369 g
Sacharidy 280 g
Tuky 932 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte chuť na rychlé syté jídlo, které má šmrnc? Dopřejte si široké ,potrubí‘ se smetanou, žloutky, slaninou a bylinkami.

Suroviny

těstoviny 500 g
rigatoni
cuketa 6 ks
střední
lilek 1 ks
menší
žloutek 4 ks
velké
smetana ke šlehání 100 ml
nejlépe 40%
parmazán 2 hrsti
pořádné, strouhaný
sůl mořská
pepř
černý
olivový olej
anglická slanina 12 plátků
tymián svazek
menší, ideálně s květy

Rigatoni uvařte ve velkém hrnci osolené vody podle návodu na obalu. Než začne voda vřít, nakrájejte si cukety i lilek na stejné, středně velké kousky.

Teď se vrhněte na přípravu omáčky carbonara: do mísy dejte žloutky, šlehačku a polovinu parmazánu a vidličkou vše promíchejte. Můžete lehce okořenit. Dejte stranou, rozpalte velkou pánev a na troše olivového oleje osmahněte pokrájenou slaninu. Jakmile je krásně křupavá, přihoďte cuketu, lilek a dvě pořádné špetky pepře. Přidejte nasekaný tymián, všechno důkladně promíchejte a opečte doměkka.

Hotové těstoviny sceďte, ale trochu vody si slijte do hrnečku. Pak těstoviny promíchejte s opečenou zeleninou a slaninou. Vodu z těstovin přidejte ke smetanové omáčce a promíchejte – co nejrychleji, aby se nesrazila vajíčka. Přidejte k těstovinám a servírujte se zbylým parmazánem.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit