0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Delikátní carbonara

Delikátní carbonara

2.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11031 kcal
Bílkoviny 369 g
Sacharidy 280 g
Tuky 932 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte chuť na rychlé syté jídlo, které má šmrnc? Dopřejte si široké ,potrubí‘ se smetanou, žloutky, slaninou a bylinkami.

Suroviny

těstoviny 500 g
rigatoni
cuketa 6 ks
střední
lilek 1 ks
menší
žloutek 4 ks
velké
smetana ke šlehání 100 ml
nejlépe 40%
parmazán 2 hrsti
pořádné, strouhaný
sůl mořská
pepř
černý
olivový olej
anglická slanina 12 plátků
tymián svazek
menší, ideálně s květy

Rigatoni uvařte ve velkém hrnci osolené vody podle návodu na obalu. Než začne voda vřít, nakrájejte si cukety i lilek na stejné, středně velké kousky.

Teď se vrhněte na přípravu omáčky carbonara: do mísy dejte žloutky, šlehačku a polovinu parmazánu a vidličkou vše promíchejte. Můžete lehce okořenit. Dejte stranou, rozpalte velkou pánev a na troše olivového oleje osmahněte pokrájenou slaninu. Jakmile je krásně křupavá, přihoďte cuketu, lilek a dvě pořádné špetky pepře. Přidejte nasekaný tymián, všechno důkladně promíchejte a opečte doměkka.

Hotové těstoviny sceďte, ale trochu vody si slijte do hrnečku. Pak těstoviny promíchejte s opečenou zeleninou a slaninou. Vodu z těstovin přidejte ke smetanové omáčce a promíchejte – co nejrychleji, aby se nesrazila vajíčka. Přidejte k těstovinám a servírujte se zbylým parmazánem.

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit