Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dezert s ovocnou pěnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2796 kcal
Bílkoviny 279 g
Sacharidy 201 g
Tuky 90 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Malá lekce molekulární kuchyně. Dezert lehký jako pírko připravíte v lahvi na šlehačku.

Suroviny

oslazená moučkovým cukrem podle chuti
malinový džem 250 g
nebo meruňkový
mango 200 g
čerstvé zralé, lze nahradit jahodami nebo jiným ovocem
100 ml
neperlivá minerálka
želatina 2 plátky
např. Dr. Oetker, na tekutou pěnu - 2 plátky, na bezé - 3 plátky
sirup ovocný
na doslazení

Postup

1

Do pohárových skleniček nebo misek rozdělte na dno vrstvu džemu, na ni vrstvu oslazené zakysané smetany. Nechte v lednici.

2

Želatinu namočte do studené vody. Ovoce rozmixujte na kaši a propasírujte přes jemné sítko. Přilijte minerálku. Čtvrtinu směsi na plotně ohřejte a nechte v ní rozpustit namočenou želatinu – nesmí se vařit! Sejměte z ohně, přidejte zbytek pyré a oslaďte podle chuti. Pokud je tekutina horká, nechte ji trochu vychladnout.

3

Směs nalijte do šlehačkové lahve a našroubujte bombičku. Lahví třeste půl minuty, pak ji ponořte do ledové vody (na 15–30 minut) nebo ji nechte chladit hodinu v lednici.

4

Po hodině chlazení získáte tekutou pěnu. Nastříkejte na povrch pohárů, ozdobte lístkem meduňky a hned servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/5

Apetit magazín