Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dhál z červené čočky a pečeného květáku & čapátí

Přijměte pozvání na indickou hostinu! Uvařili jsme voňavý dhál, napekli čapátí a můžeme začít hodovat...

Vydání: 2017/11
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT40M
Vaření 0:40
Omáčka Indická

Ingredience

    • 1 květák, rozebraný na růžičky
    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená na půlkolečka
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    • 1 lžíce černých hořčičných semínek
    • 1 lžíce nemletého římského kmínu
    • 30 g čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
    • 400 g konzerva drcených rajčat
    • 250 g půlené červené čočky
    • hrst lístků koriandru
    • klínky citronu k podávání

    NA ČAPÁTÍ

    • 2 hrnky hladké mouky + na podsypání
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 1/4 lžičky soli

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. Růžičky květáku promíchejte s 2 lžícemi oleje, rozložte na plech a dejte péct na 15–20 minut do horní části trouby.

2 Zbylý olej rozehřejte v hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli a opékejte ji 5 minut, pak přidejte česnek a opékejte ještě 2–3 minuty. Přisypte hořčičná semínka, římský kmín a zázvor a ještě 2 minuty opékejte. Vmíchejte rajčata, čočku a přilijte 500ml vody. Přiveďte k varu a vařte na středním plameni 20–25 minut, aby čočka změkla a začala se rozpadat. Dochuťte, vmíchejte květák a polovinu koriandru. Podávejte se zbylým koriandrem a plackami čapátí.

3 NA ČAPÁTÍ Smíchejte mouku, 250ml vody, olej a sůl a uhněťte hladké nelepivé těsto. Zakryjte ho a dejte na 15–20 minut odležet.

4 Potom z těsta ukoulejte 12 kuliček velikosti golfového míčku. Každou rozválejte do kruhu o průměru asi 20cm. Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev. Placku co nejvíce oprašte od mouky a dejte péct na pánev. Jakmile se na spodní straně začnou dělat puchýřky, placku otočte. Ve chvíli, kdy se puchýřky na placce udělají znovu, otočte ji a zvyšte plamen na maximum, placka by se měla začít nafukovat, opět otočte a dopečte z druhé strany. Postup zopakujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Masala vada

Rajčatové pulao

Kokosová korma s kuřecím masem

Liči lasí

Novoroční čočka

Recept jako suvenýr

REKLAMA

Přidat komentář