Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dobromyslové máslo
Dobromyslové máslo
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dobromyslové máslo

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1241 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 18 g
Tuky 119 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální na přelití pravých italských nočků. Recept na ně najdete na tomto webu pod názvem základní sýrové gnocchi.

Suroviny

máslo 140 g
oregano 35 lístků
dobromysl
vinný ocet bílý 40 ml

Postup

1

Malý nepřilnavý rendlík rozpalte na středním plameni. Vložte máslo a tři čtyři minuty zahřívejte dozlatova.

2

Vsypte dobromysl, vlijte ocet a ještě minutu zahřívejte.

NĚCO NAVÍC: Gnocchi vařte v prudce vroucí vodě a v několika várkách, aby se neslepily. Jakmile vyplavou k hladině, máte uvařeno. Vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín