Domácí 'giardiniera' s bruschettou

Domácí 'giardiniera' s bruschettou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 10 minut 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1333 kcal
Bílkoviny 19 g
Cukr 165 g
Tuky 42 g
Vláknina 70 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Giardiniera je podle tradice rychlá ‚zavařenina‘ z té zeleniny, kterou zrovna najdete na zahradě, italsky ‚giardino‘. Zkrátka skvělá zahradní směs! Když ji nespotřebujete najednou, v lednici pár týdnů vydrží.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
malá, jemně nakrájená
rajčata 2 kg
loupaná, konzervovaná
bazalka
lze nahradit oreganem
mrkev 200 g
řapíkatý celer 200 g
na malé kousky / kostičky
fazolky zelené 200 g
šalotka 200 g
paprika 200 g
cuketa 200 g
nadrobno
květák 200 g
na co nejmenší růžičky
pepř
čerstvě mletý, černý
vinný ocet bílý 1 PL
červený
olivový olej 2 PL
extra panenský
chleba plátky
opečené nasucho, lze nahradit bruschettou
olivový olej
extra panenský, na potření chleba
česnek
na potření chleba
rukola
lístky
sůl
Na 1 lžíci olivového oleje zpěňte 1 malou cibulku, jemně nakrájenou, vlijte 2 kg loupaných konzervovaných rajčat, osolte a zhruba půl hodiny duste na mírném plameni. Rajčata rozmělněte, šťávu nechte odpařit a dochuťte bazalkou nebo oreganem. Za jemného varu vsypte 200 g karotek a 200 g řapíkatého celeru, nakrájených na malé kousky nebo kostičky. Po minutě varu vsypte 200 g zelených fazolek, 200 g malých cibulek (šalotek), 200 g paprik a 200 g cuket, také drobně pokrájených, a 200 g květáku rozebraného na co nejmenší růžičky. Promíchejte a dochuťte solí, čerstvě mletým černým pepřem, 1 lžící červeného vinného octa a 2 lžícemi extra panenského olivového oleje. Povařte na mírném ohni ještě deset minut, občas promíchejte. Směs podávejte na bruschettě, plátcích chleba, opečených nasucho a potřených trochou extra panenského olivového oleje a česnekem. Ozdobte lístky rokety.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit