Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí 'giardiniera' s bruschettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1247 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 145 g
Tuky 42 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Giardiniera je podle tradice rychlá ‚zavařenina‘ z té zeleniny, kterou zrovna najdete na zahradě, italsky ‚giardino‘. Zkrátka skvělá zahradní směs! Když ji nespotřebujete najednou, v lednici pár týdnů vydrží.

Suroviny

olivový olej 1 PL
malá, jemně nakrájená
bazalka
lze nahradit oreganem
mrkev 200 g
řapíkatý celer 200 g
na malé kostičky
fazolky zelené 200 g
paprika 200 g
cuketa 200 g
nadrobno
na co nejmenší růžičky
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet červený 1 PL
olivový olej extra panenský 2 PL
chleba plátky
opečené nasucho, lze nahradit bruschettou
olivový olej extra panenský
na potření chleba
na potření chleba
lístky
sůl

Postup

1

Na 1 lžíci olivového oleje zpěňte 1 malou cibulku, jemně nakrájenou, vlijte 2 kg loupaných konzervovaných rajčat, osolte a zhruba půl hodiny duste na mírném plameni. Rajčata rozmělněte, šťávu nechte odpařit a dochuťte bazalkou nebo oreganem.

2

Za jemného varu vsypte 200 g karotek a 200 g řapíkatého celeru, nakrájených na malé kousky nebo kostičky. Po minutě varu vsypte 200 g zelených fazolek, 200 g malých cibulek (šalotek), 200 g paprik a 200 g cuket, také drobně pokrájených, a 200 g květáku rozebraného na co nejmenší růžičky.

3

Promíchejte a dochuťte solí, čerstvě mletým černým pepřem, 1 lžící červeného vinného octa a 2 lžícemi extra panenského olivového oleje. Povařte na mírném ohni ještě deset minut, občas promíchejte.

4

Směs podávejte na bruschettě, plátcích chleba, opečených nasucho a potřených trochou extra panenského olivového oleje a česnekem. Ozdobte lístky rokety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

05.08.2008 10:42
Nový Apetit ma znova potešil, idem si ho znova predplatiť na 1/2 roka.Chcem sa s vami podeliť o svoj najoobľúbenejší nápoj /zmienka o zázvore-10 krokov k zdravým prázdninám/ .Zázvorová limonáda:250g čerstvého zázvoru,250g cukru,250ml citrónovej šťavy, 250ml vody.Zázvor nastrúhať alebo nakrájať na malé kúsky, všetko spolu krátko povariť a scediť a potom riedené piť.Ja nápoj necedím ale všetko spolu zmixujem /mi je ľúto vyhodiť takej dobroty/,potom je limonáda hustejšia,mne to nevadí.Vyskúšajte jeden aj druhý spôsob a uvidíte sami.Cukor môže byť aj hnedý ,prípadne ovocný.Limonádu používame hlavne na cestovanie,občas pri zažívacích ťažkostiach aj doma.V chladničke vydrží dlho.Zo zriedenej limonády sa pridaním čerstvého alebo sušeného droždia /prikryť a nechať kým neprebehne prudké kvasenie -niekedy hodiny,niekedy dni/ získame mierne alkoholické zázvorové pivo /ginger beer/ mne veľmi nechutilo,možno bude vám.Ešte poradím ako odstrániť horkosť uhorky-odrežeme vrch,ochutnáme ,keď je horká začneme krúživým pohybom trieť oseba rezné plochy,vzniknutú penu odstraňujeme papierovým obrúskom alebo vodou pokiaľsa horkosť stratí.
10.09.2007 21:18
Recept se nachází v č.7/06, str.52

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč