0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí gyros s tzatziky a pita chlebem

Domácí gyros s tzatziky a pita chlebem

Hodnocení receptu
4 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2708 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 312 g
Tuky 99 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Gyros
kuřecí stehenní řízky 3 ks
koření 3
oregano, rozmarýn, římský kmín, pepř a chilli
sůl
olivový olej 2 PL
česnek 2
oloupaný, prolisovaný
Tzatziki
okurka 1 ks
oloupaná, na hrubo nakrájená
1 ks
řecký bílý jogurt
česnek 2
prolisovaný
olivový olej 2 PL
citronová štáva 1 PL
sůl
pepř
mouka pšeničná hladká 250 g
plus trochu mouky na vál
sůl 1 PL
0.5
sušené droždí
moučkový cukr 0.5
olivový olej 1 PL
plus trochu oleje na potření

Postup

1

GYROS: maso nakrájíme na nudličky a naložíme do všechn ostatních ingrediencí na gyros přes noc do ledničky

2

TZATZIKY: okurku co nejvíce vymačkáme a smícháme s ostatními surovinami na tzatziki

3

PITA: rukama zpracujeme těsto a dáme ho pouze na půl hodiny nakynout. Pak vyválíme tenké placky a opečeme každou na suché pánvi. Hotovou pitu pomažeme olivovým olejem a než se dodělají ostatní, vložíme na talíř pod alobal.

Foto iustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: marta13

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit