Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 10 min
5,0 (3x)
6. 6. 2025
Domácí jahodový ocet
Image Professionals
Domácí jahodový ocet
Image Professionals


Velmi snadné
< 10 min
5,0 (3x)

Aromatizovat ocet jahodami možná vypadá jako luxus, ale jen do té doby, než si jej přidáte do salátu! Je-li vám líto jahod, zkuste to aspoň s odříznutými vršky plodů (i se stopkami) po výrobě džemu. Jahodový ocet je i skvělý jedlý dárek!


Nezhasínat obrazovku
Na 700 ml
Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 700 ml
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu
Chybí vám suroviny? Další recepty níže
Nutriční hodnoty

Na 1 porci

Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/6

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:
Hodnocení 5,0/5

Hodnocení receptu

5,0/5
(3 hlasy)
5
4
3
2
1
Sdílet
Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/6

Červnový Apetit, který vychází už 18. 5., je nejen oslavou nadcházejícího léta ale i naší pozvánkou na tradiční Apetit piknik. V sobotu 10. 6. si budeme moci pod širým nebem společně vychutnat vše, co milujeme – dobré jídlo, pití i skvělou atmosféru. Přijďte za námi do pražské Grébovky, už se na vás těšíme! A jaká inspirace vás čeká na stránkách červnového vydání? Šťavnaté jahody proměníme v lahodné dezerty. Zmrzlinu, džem i 3 sladké snídaně z pánve. Konečně pořádně rozpálíme gril a připravíme menu v asijském stylu. Uspořádáme rozlučku se svobodou pro budoucí nevěsty a blíž se podíváme, jak uspořádat nezapomenutelnou svatební hostinu. S radostí vám také představíme novou kuchařku Mrkev, dýně a cuketa i nové tváře, které budou každý měsíc přispívat do časopisu: Kristína Nemčková se s vámi podělí o trendy v gastronomii. Helena Fléglová vám vysvětlí zákonitosti cukrařiny. Pavel Berky pro vás každý měsíc otestuje recept z Apetitu a natočí k němu video. Nahlédneme do kuchyně restaurace Salabka, která zvítězila v Pohlreichově souboji restaurací, a popovídáme si s Betty a Vojtou, jejichž láska vykvetla během soutěže MasterChef. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Horkovzdušná fritéza

Vejce na tvrdo, trdelník i domácí housky. 7 překvapivých tipů, k čemu se hodí horkovzdušná fritéza + jak vybrat tu pravou

Možná ji máte doma a používáte ji jen na hranolky. Nebo kolem ní pořád obcházíte a nevíte, jestli se vyplatí. Ať už je to jakkoli, horkovzdušná fritéza dnes zvládne mnohem víc, než by vás napadlo. Vejce natvrdo, nadýchané bulky, zeleninu jako z restaurace nebo dokonce trdelník. Funguje rychle, úsporně, bez výparů a (velkého) nepořádku. Pokud ji máte, naučte se ji využít naplno. A pokud ne, možná vás právě tenhle článek přesvědčí, že by se ve vaší kuchyni neztratila. Nebo že by se mohla hodit třeba jako vánoční dárek.