Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.6/5 Počet hodnocení: 165
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2086 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 167 g
Tuky 27 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na domácí Baileys je až neuvěřitelně jednoduchý a nenáročný na ingredience. Kromě tuzemského rumu budete potřebovat také kondenzované zahuštěné mléko a umět uvařit mandlový pudink. Likér Baileys si vychutnejte vychlazený na kostce ledu nebo ho věnujte jako jedlý dárek.

Suroviny

slazené (Salko)
mandlový
mléko 500 ml
cukr 1 PL
rum 500 ml

Postup

1

Uzavřené plechovky kondenzovaného mléka ponořte do kastrůlku s vodou a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 2 hodiny. Poté nechte vychladnout. Mléko díky vaření zkaramelizuje.

2

Do hrnce dejte mléko, cukr a pudinkový prášek. Uvařte pudink. Položte na něj potravinovou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Nechte vychladnout.

3

Uvařené studené salko smíchejte s vychladlým pudinkem a rumem. Naplňte do lahví a nechte odležet.

TIP
Pokud si chcete ušetřit čas vařením Salka, můžete koupit již karamelizované.

Ilustrační foto: Image Professionals

 
Autor: lucie.s

Apetit magazín