Recept na domácí Baileys je až neuvěřitelně jednoduchý a nenáročný na ingredience. Kromě tuzemského rumu budete potřebovat také kondenzované zahuštěné mléko a umět uvařit mandlový pudink. Likér Baileys si vychutnejte vychlazený na kostce ledu nebo ho věnujte jako jedlý dárek.
Suroviny
Postup
Uzavřené plechovky kondenzovaného mléka postavte do kastrůlku s vodou a přiveďte k varu. Na mírném ohni ho takto vařte dvě hodiny a poté nechte vychladnout.
Z půl litru mléka, cukru a mandlového pudinkového prášku uvařte pudink. Na něj položte potravinovou folii, aby se nevytvořil škraloup a nechejte vychladnout.
Nakonec smíchejte uvařené studené salko s vychladlým pudinkem a tuzemským rumem. Vzniklé Baileys naplňte do lahví a nechte odležet.
Ilustrační foto: Image Professionals