Recept na domácí Baileys je až neuvěřitelně jednoduchý a nenáročný na ingredience. Kromě tuzemského rumu budete potřebovat také kondenzované zahuštěné mléko a umět uvařit mandlový pudink. Likér Baileys si vychutnejte vychlazený na kostce ledu nebo ho věnujte jako jedlý dárek.
Suroviny
Postup
Uzavřené plechovky kondenzovaného mléka ponořte do kastrůlku s vodou a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 2 hodiny. Poté nechte vychladnout. Mléko díky vaření zkaramelizuje.
Do hrnce dejte mléko, cukr a pudinkový prášek. Uvařte pudink. Položte na něj potravinovou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Nechte vychladnout.
Uvařené studené salko smíchejte s vychladlým pudinkem a rumem. Naplňte do lahví a nechte odležet.
TIP
Pokud si chcete ušetřit čas vařením Salka, můžete koupit již karamelizované.
Ilustrační foto: Image Professionals